Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprü inşaatında Çanakkaleliler çalışacak

Köprü inşaatında Çanakkaleliler çalışacak

Köprü inşaatında Çanakkaleliler çalışacak

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneğini (ÇİMDER) ziyaretinde yaptığı konuşmada 18 Mart’ta temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kentte yeni bir istihdam alanı yaratacağını belirtti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneğini (ÇİMDER) ziyaret etti. Çanakkale’ye önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Turan, 18 Mart’ta temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kentte yeni bir istihdam alanı yaratacağını belirtti. Milletvekili Turan; “Çanakkale için uzun yıllar bu köprü konuşuldu. Her seçimde siyasi vaat olarak kullanıldı. Hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz her fırsatta bize hep sordular, ‘Köprü yapılacak mı?’ diye. ‘Herkes söz veriyor ama sonra unutuluyor.’ dediler. Ben de o zaman, ‘Bizim için köprü, yol yapmak zor değil.’ dedim. Biz bunu yapıyoruz, yaparız da. Burada gönülden gönüle, kalpten kalbe köprü yapmak, yol yapmak istiyoruz. Köprümüzün temelini attık. Bizim için temeli atılan iş bitmiş iştir. Allah’ın izniyle en kısa sürede yapımını tamamlayıp açılışını gerçekleştireceğiz.”

“KÖPRÜ İÇİN 4 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK”

Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kent için önemli bir istihdam alanı yaratacağına işaret ederek, “Köprünün temelini attıktan sonra basında bazı kesimler tarafından bilinçli bir şekilde karalama kampanyası yürütüldü. Çanakkale’den istihdam alımı yapılmayacak, etrafını parsellediler, Araplara arsa sattılar gibi haberler yapıldı. Üstlenici firma yetkilileriyle bu konuyu konuştuk. Köprü için toplam 4 bin kişi işe alınacak. Mühendis, yönetici kadroları, tekniker, operatör gibi alanlarda alımlar olacak. Buradaki önemli kriter, öncelik kendi insanımız olacak. Eğer ki talep karşılanmaz ise dışarıdan alım yapılacak. 1915 Çanakkale Köprüsü yeni istihdam kapısı haline gelecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech