Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın Alttan Almıyor

Altın Alttan Almıyor Altın

Altın Alttan Almıyor

Altın satış fiyatı 151,42 TL’ye çıktı. Çeyrek altın 253 TL’den alıcısı ile buluşuyor. Uluslararası piyasalarda yaşanan gerginlik, altına tarihi zirve yaşattı.

Çanakkale’de düğün ve nişan sezonunun başlaması ile beraber çarşıya gelmesi beklenen hareketlilik yaşanmadı. Referandum bekleyişi ve belirsiz ekonomi yatırımcının da tüketicinin de gözünü korkuttu. Öte yandan, son bir haftada artan jeopolitik gerginlik, güvenli liman niteliğindeki varlıklara alım getirdi ve bunun sonucu altın beş ayın en yüksek seviyelerini gördü.

Çanakkaleli kuyumcular altındaki bu yükselişi gazetemize değerlendirdi.

Hüseyin Alakaş – Alakaş Kuyumculuk: “Altın satışlarında yaşanan yavaşlama, iki seneden beri devam ediyor.  Asgari ücretin 1400 TL, ortalama bir ev kirasının 700 TL olduğu bir dönemde çeyrek altının fiyatı 250 TL.  Dolayısıyla satışlarda bir azalma oluyor. İnsanların alışveriş alışkanlıklarının da değişmesi altın satışlarını etkiliyor. İnsanların yaşamına tüketime odaklı lüks ihtiyaçlar girdi. Eskiden bir nişan alışverişinde 10’a yakın bilezik satılırdı. Referandum bekleyişinden kaynaklı düğün sezonu da tam anlamıyla başlamadı. Bir ülkenin ekonomisi iyiye gider ya da istikrarlı kalırsa altın fiyatları sürekli yükselme göstermez, normal değerinde olur. Referandum sonucun göre altın fiyatlarının yeniden değişeceği kanaatindeyim.”

Sevcan Öztürk – Favori Kuyumculuk:  “Gram altının fiyatı 151 Türk Lirasına kadar çıktı. Şu anda çeyrek altının satış fiyatı 253 Türk Lirası.  Çanakkale’de nişan ve düğün sezonu da başladı. Vatandaşlar düğün alışverişleri için gelince altın gram fiyatı yüksek de olsa mecburen alıyor. Geçen sene 2000 TL yükselişi öngörerek yatırım amaçlı altın alanlar da var. Sadece son iki haftadır satışlarda bir durgunluk var.  Vatandaşlar referandum sonucunu bekliyor. Ancak altın her zaman yükselen bir değerdir.”

Orhan Dom – Özyakamoz Kuyumculuk: “Şu anda altının durumunda bir belirsizlik var. Halkın altına olan talebi azaldı. Referandum bekleyişi ve Ramazan Ayı’nın sezon başına denk gelmesi de satışları yavaşlattı. Dışa bağımlı bir ekonomimiz olduğu için altın yükselişini her zaman koruyacaktır diye düşünüyorum.”

Timur Ay – Temizay Kuyumculuk: “Uluslararası ekonomi piyasanın hızlı değişkenlik göstermesi altın fiyatlarını etkiler. Altın, iç ekonomiden ya da siyasi çekişmelerden etkilenmez. Dünya bu gerginliği taşıdığı sürece altın fiyatlarında bir düşme yaşanmaz.”  Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech