Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devlet Nasıl Kurulmuş Bir Görsün”

“Devlet Nasıl Kurulmuş Bir

“Devlet Nasıl Kurulmuş Bir Görsün”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; STK Başkan ve Temsilcileri, Mahalle, Köy Muhtarları ve Sendika Başkanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda pazar günü yapılacak referandumla ilgili konuşma yapan Gökhan, ‘Millet devletini kuracak’ diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’u eleştirdi. Başkan Gökhan, Uçum’a yönelik olarak; “Millet devletini kuracak diye o saçmalayan adam, Mehmet Uçum herhalde tarihini okumadı. Ben onu Çanakkale’ye davet edeyim bakalım, Şehitlikleri gezsin bakalım, devlet nasıl kurulmuş bir görsün” diye konuştu.

Lodos’ta gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gökhan, pazar günü yapılacak referandum hakkında konuştu. Referandumda ne olursa olsun pazartesi günü herkesin yine hep beraber olacağını ifade eden Gökhan, aynı zamanda kahvehane ve kıraathanelerin kapatılmasının Valilik tarafından kendilerine iletildiğini belirtti. Referandumla ilgili olarak yalnızca 2 maddenin geçeceğini, diğer maddelerin 2019’da yürürlüğe gireceğini ifade eden Gökhan; “Terör bitecek, ülke güçlenecek gibi gerekçeler var. Bu gerekçeleri nasıl böyle olacağı gibi savunan kimseyi görmedim. Nasıl olacak da bunların olacağını kimsenin anlattığını duymadım. Eğer böyle olacaksa neden iki buçuk yıl sonra devreye girecek. İki buçuk yıl boyunca prangalar ile mi yaşayacağız” dedi.

Bir Cumhurbaşkanı’nın hakim, savcı atamasının doğal olduğunu ancak Cumhurbaşkanı, hükümet başkanı, parti genel başkanının hakim ve savcı atamasından endişe duyduğunu açıklayan Gökhan; Bir kişide güçlerin birleşmesi; bunun da hem hükümet başkanı, parti başkanı, cumhurbaşkanı olarak var olması son derece sakıncalı” diye konuştu.

Gökhan, “Millet devletini kuracak” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a yönelik olarak; “Birileri çıkıyor ortalığı karıştırıyor. ‘Millet devletini kuracak’ diye o saçmalayan adam Mehmet Uçum herhalde tarihini okumadı. Ben onu Çanakkale’ye davet edeyim bakalım. Şehitlikleri gezsin bakalım. Devlet nasıl kurulmuş bir görsün. Bu kurulan devlet son devlet mi? değil mi? bir görsün… Ankara’dan atmasın, gelsin bizim şehitliklerde dikilsin orada söylesin” diyerek sert bir dille eleştirdi.

Eren Aşnaz

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech