Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz kabukları sanata dönüştü

Deniz kabukları sanata dönüştü

Deniz kabukları sanata dönüştü

Çanakkale’de yaşamını sürdüren Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü’nden emekli Muzaffer Mut, 14 yıl süren çalışmaları sonucunda deniz kabuklarından yaptığı hayvan figürlerini ÇTSO Çanakkale Evi’nde bir sergiyle vatandaşların beğenisine sundu.

Deniz kabuğundan yapılmış flamingolardan, güreşen develere kadar bir çok hayvan figürünün yer aldığı sergide, 200 adet eser bulunuyor.

15 yıldır deniz kabukları ile çalışmalar yapan Emekli Muzaffer Mut; “Denize öteden beri ilgim vardı. Su Ürünleri Kontrol Şube Müdürü’ydüm. Su Altı Sporları İl Temsilciliği de yaptım. Su altı merakım Çanakkale’nin coğrafyası ile daha da canlandı. Sık seyahat ediyorum. Bir gün Uzakdoğu’da bir tavşan ve köpek figürü gördüm. Ben bunları daha da geliştirdim. Bu sergide 200 parçam var” dedi.

Sabah saatlerinde daha çok yaratıcı olduğunu ifade eden Mut, “Bu uzun süren ve yorucu olan bir hobidir. Uygun parçayı bulmak bu işin bütün meselesidir. Ayrıca hayal dünyanızın da zengin olması gerekir. İnsan kendi yaptığı işi sever beğenir. Ama bu kabuklardan yaptığım figürleri herkes çok beğeniyor” dedi. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech