Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 Nisan’da Evet veren de Hayır veren de Aynı Kahvehaneye Gidecek

17 Nisan’da Evet veren

17 Nisan’da Evet veren de Hayır veren de… Aynı Kahvehaneye Gidecek

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandum çalışmalarına hız verdi. Bir günde iki ilçe gezen Gider, dün de Gelibolu ve Eceabat’ta vatandaşlarla buluşarak sistem değişikliğini anlattı.

Sabah saatlerinde Gelibolu ilçesine geçen AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, burada STK’lar ve Odaları ziyaret ettikten sonra esnafa ve vatandaşlara temas etti. İlçelerde yoğun ilgi ile karşılanan Gider’e, Gelibolu’nun ardından akşam saatlerinde geldiği Eceabat’ta da coşkulu bir karşılama yapıldı. Kentin sevilen vekillerinden Ayhan Gider, ilçede Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ve İlçe Yönetimi tarafından karşılandı.

Eceabat Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıda ilk olarak, göreve yeni atanan AK Parti İlçe Başkanı Sulhaddin Aksakallı’nın konuşmasının ardından Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder kürsüye gelerek, bir konuşma yaptı. Ejder, Eceabatlılara kendi oylarının yeterli olmayacağını belirterek yanlarına bir kişiyi daha alıp sandığa gitmelerini söyledi.

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, “Hayır verecek olan da bu memleketin evladıysa bize saygı duymak düşer.” diyerek başladığı konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Muhalefet ne derse desin başımızın gözümüzün üstüne… Yalan mı söylüyor? O da kabul be… İlla yapıcı siyaset yapacak hali yok ya, yıkıcı yapsın. Yalan da söylesin. Bizim insanlarımız aklı selimdir. Doğruyu yanlışı ayırır. Yalnız bir tane şeyi söylemesin. Hani diyor ya diktatörlük gelecek. Bunu söylemesin. Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Kollarından  beri geldiği her yere seçimle gelmiş bir adam. Daha hiç atamayla gelmedi. Ve hep oyunu artırarak gelmiş bir adam. Ona da diktatör diyorlar.” dedi.

EVET DİYEN DE HAYIR DİYEN DE AYNI KAHVEHANEYE GİDECEK

“Bak bir hafta bile kalmadı. Evet de çıksa Hayır da çıksa ayın 17’sinde evet veren ile hayır veren aynı kahveye gidecek. Aynı düğünde oynayacak, aynı cenazede ağlayacak, aynı camiye gidecek. Hatta içiyorsa aynı meyhanede oturacak. Bir referandum veya bir seçim, bir memlekette düşmanlığa sebep olamaz. İnsanlar birbirinin gözünü oyarcasına konuşmamalı… Bu bir sistem değişikliği, atla deve değil. Cumhuriyet’in temelleri ortada… Bu devlet 50-100 senelik bir devlet değil ki, 2 bin senelik bir devlet. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın armasına bakın M.Ö 209 yazıyor. Sadece devletin adı, coğrafyası değişiyor. Devlet tek. 2 bin senedir Türk Devleti tek. Allah’a şükür ki sonsuza kadar da gidecek.”

Vekil Gider, “Ben inanıyorum ki Eceabat da Çanakkale de üstüne düşen görevi yapacak. Bir oy önemli mi? Evet çok önemli. Bu Milletvekili seçimi olsa, ben kazanmam da Ahmet kazanır, bir sonraki dönem Mehmet kazanır. Ama bu bir sistem seçimi…” diye sözlerine son verdi.

Vekil Ayhan Gider’e yoğun ilgi gösteren Eceabatlılar, toplantı sonrası fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Eylem Gözeldere

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech