Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk sigorta 766 lirayı geçmeyecek

İlk sigorta 766 lirayı

İlk sigorta 766 lirayı geçmeyecek

Trafik sigortası tavan fiyatları belli oldu. Yeni yapılan düzenleme ile trafik sigortaları il il farklılık gösterecek.

Yeni düzenleme ilgili görüşlerini aldığımız Bülent Biçer Sigorta Şirket Müdürü Yıldıray Gürler, aslında tavan değil, baz fiyatların belirlendiğini açıkladı. Sigortaların 1. ve 7. basamak arasında fiyatlandırılacağını ifade eden Gürler, Çanakkale’de yeni sigorta primi 421 lira olurken, 1. basamaktan ödeme yapmak zorunda kalan en hasarlı aracın 2017 lira ödeyeceğini belirtti. Gürler, aynı zamanda Çanakkale’de ilk kez araba alan kişilerin yüzde 5 indirim ile sigorta fiyatının 766 lirayı geçemeyeceğinin altını çizdi.

Gürler yeni düzenleme ile ilgili gazetemize şunları söyledi:

“Kanun çıktı; tavan fiyatlar değil, baz fiyatlar belirlendi. Herkesin beklentisi taban fiyat uygulaması gibi bir durumdu. Fiyat indirimi beklentisi vardı. Her araba branşı için sektörde bir baz fiyat belirlendi. Daha önce hiç araba alışverişi olmamış kişiye devlet ‘Bunun baz fiyatı 807 lira’ dedi. İstanbul’daysan bu fiyatın yüzde 6 zamlısı yani 855 lira trafik sigortası çıkacak. Çanakkale’deysen ve ilk defa araba aldıysan yüzde 5 indirimle 766 lira olacak. Tabii bu ilk kez araba alan kişiler için geçerli. Bütün sigorta şirketleri için aynı olacak. Daha aza satan sigorta şirketleri olacak. Daha önce 1300-1500 liraya satıyorlardı.”

“DEVLET FİYAT KARGAŞASININ ÖNÜNE GEÇTİ”

5 yıllık arabası olan kişiler için durumun daha farklı olduğunu belirten Gürler sözlerine şöyle devam etti:

“Bir arabayı aldığında trafik sigortasına 4. basamaktan başlıyorsun. Ertesi sene yenilediğinde 5. Basamak, ondan sonra 6., 7’ye kadar çıkıyorsun. 4. basamakta aldın kaza yaptın 3’e, tekrar yaparsan 2’ye ve 1’e düşüyorsun. 4. basamakta kaza yaptın 3’e düştün ertesi sene kaza yapmaz isen tekrar 4’e çıkıyorsun. Sigorta şirketleri ilk araba alanları, kaza yapanları ve 18-25 arasında ki sigortalıları istemiyordu. Bu yüzden de çok yüksek fiyat veriliyordu ve fiyat kargaşaları çıkıyordu. Devlet bunun önüne geçmeyi başarmış gibi gözüküyor.”

“ÇANAKKALE’DE 3 YIL HASARSIZ KULLANAN 421 LİRA ÖDEYECEK”

“Sigorta şirketlerine bir iki gün yazılımlarını ayarlamaları için süre tanındı. Muhtemelen bir iki gün içerisinde sistemdeki geri dönüşleri göreceğiz. En çok indirim bekleyen kısım, yıllardan beri sigortalarını hasarsız bir şekilde ödeyenler ve 180 lira öderken, geçen sene 400-500 arasında prim ödemek zorunda kalan kişiler. Bunu sonucunu çok bekliyorlardı. Çanakkale’yi baz alırsak Çanakkale’de tavan fiyat dediğimiz olay 421 lira en uygunda. Yani 3 yıl kullandınız ve hasarsız kullandınız en fazla 421 lira ödeyeceksiniz. Bu zaten alınıyordu. Bu uygulamaya gerek yoktu. Çanakkale’de her sene kaza yapmış araç sigortası 2017 lira olacak. Yani sigorta priminin tavanı 421 lira, en pahalısı yani en hasarlısı 2017 lira olacak.” Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech