Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayır herkesin, Evet AKP’nin olacak”

“Hayır herkesin, Evet AKP’nin

“Hayır herkesin, Evet AKP’nin olacak”

Referandum süreci için bir süredir Hayır Partisi kurma çalışmalarını yürüten Tuna Bekleviç ve beraberindeki heyet, Çanakkale’de bir takım ziyaretlerde bulundu.

Eski Dönem Bakanların Danışmanlığını yapan ve 2011 Genel Seçimlerinde AKP’den Edirne Milletvekili adayı olan Tuna Bekleviç, Hayır Partisi adı altında ‘hayır kampanyası’ yürütüyor. Hayır Partisi kurma çabalarında çok çeşitli zorluklar çektiklerini belirterek; “Başımıza gelmeyen kalmadı. Her şey yaşadık.” dedi. ‘Hayır Partisi’ kurulması için her türlü hazırlığı yaparak gerekli başvuruları yapan Bekleviç ve ekibine izin verilmediği öğrenildi.

Çanakkale ile beraber 67 şehir, 155 büyük ilçe, bin 215 köy gezdiklerini söyleyen Bekleviç; “Çok zor bir kampanya dönemi oldu. Bu kampanya döneminde Evet’in ne kadar vahşi bir kampanya yaptığını herkes görmüş oldu. Oysa hayırcıların üç tane afişine bile tahammül edilmedi. Evet kampanyasının kaynağı son derece belirsizken, hayır kampanyasının kaynağı, yaptığımız çalışmalar tamamen öğrencilerin harçlıkları, emeklilerin maaşlarıyla finanse edilen bir kampanya oldu” diye konuştu. Öte yandan Bekleviç ve ekibine, Çanakkale ziyaretlerinde CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca’nın eşlik ettiği görüldü.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret eden Bekleviç, iktidarın yeni bir rejim inşa etme niyeti olduğunu belirtirken, Başkan Gökhan ise Hayır’ın herkesin Evet’in ise yalnızca AKP’nin olacağını ifade etti.

Öğleden önce Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde vatandaşlar ve basın mensupları ile buluşan Bekleviç ve beraberindeki heyet, öğleden sonra ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ve CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder’i ziyaret etti.

Belediyeye yapılan ziyarette Bekleviç, hayır çalışması kapsamında şu ana kadar 67 il gezdiklerini ifade ederek Türkiye’nin her yerinde hayır rüzgarı estiğini söyledi. Yaptıkları gezilerde ciddi engellerle karşılaştıklarını açıklayan Bekleviç; “Hayır cephesi çok renkli bir vicdan cephesi gibi oldu. Ben 67 şehri gezdim. İnsanlar İç Anadolu’da, Karadeniz’de, ağızları ile ‘hayır’ diyemeseler bile, gözleri ile ‘hayır’ diye haykırıyorlar. Bu da ‘hayır’ damarının çok güçlü olduğunu gösteriyor. Bu gerçekten bir vicdan cephesi gibi şekillendi. Kimsenin makam, mevki ihtirası ile şekillenmedi. Ama karşı tarafın algısı, bu kadar para harcaması, dünya siyasi tarihinde belki de olmadığı kadar vahşi bir kampanya yapmasının sebebi, tamamen yeni bir rejim inşa etme olmalı. Seçim gözlemcileri ile biz de bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu.

“ANAYASAYA YAKLAŞIM ÖNEMLİ”

Bekleviç’in ardından hangi partiden olursa olsun kişilerin Anayasa’ya yaklaşımlarının önemli olduğunu açıklayan Başkan Gökhan ise; “Burada sizin geçmişteki siyasi görüşünüzün ne olduğu önemli değil. Burada Anayasa değişimindeki yaklaşım önemli. Madem ki bir araya gelmişsiniz, geçmişiniz ne olursa olsun, işi partileşme sürecine vardıran ve bir sivil inisiyatif gibi büyüyerek gelişen bir hareketin ne dediği önemli. O anlamada bu anlamlı bir şey. Bu bir parti meselesi değil. Bir iktidar değişmeyecek. Mesela ‘hayır’ çıktığında bunu CHP tek başına üstlenmeyecek. Bunu diğer partiler, Saadet Partisi, Vatan Partisi, MHP’nin büyük bölümü, AKP’nin içerisindeki bunu yanlış bulanlar, STK’lar ve ‘hayır’ diyen sade vatandaş, bu ‘hayır’ herkesin olacak. Ama ‘evet’ kesinlikle ve kesinlikle AKP’nin olacak” dedi. Eren Aşnaz – Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech