Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale Kazansın Ülkemiz Kazansın”

“Çanakkale Kazansın Ülkemiz Kazansın”

Çanakkale Kazansın Ülkemiz Kazansın”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, dün tek ses olarak yazılı bir açıklamada yaptı. Ülkemiz ve kentimiz için isteklerini madde madde belirten ÇTSO Yönetim Kurulu, “Çanakkale Kazansın, Ülkemiz Kazansın” diye konuştu.

Çanakkale’nin geleceğini şekillendiren, geleceğe yön veren ve iz bırakmak isteyen bir görev anlayışıyla çalıştıklarının vurgulandığı açıklamanın sonunda “Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve atalarımızın bu topraklarda verdiği bağımsızlık mücadelesi, iktisadi zaferle gerçek anlamına kavuşacaktır. Bu da bizim görevimizdir.” ifadelerine yer verildi.

ÇTSO Yönetimi tarafından yapılan 17 Maddelik açıklama, aşağıdaki şekilde;

 

  • Öncelikle “İstikrar” İSTİYORUZ.
  • Çanakkale Belediyesi’nin, 3 adet AVM yapımına olumlu görüş verdiği alanda, hava mania hattında kaldığı ve Atatürk Caddesi trafiğini olumsuz etkileyeceği gerekçesi üreterek Yat Limanı hakkında Bakanlığa olumsuz görüş bildirdiğini hatırlatıyor;

ÇTSO tarafından hazırlanan ve ÇED Olumlu Belgesi alınan Çanakkale Yat Limanı Projesi’nin önüne koydukları bu engelin kaldırılmasını,

Çanakkale Yat Limanının bir önce hayata geçirilmesini İSTİYORUZ.

Diğer bir projemiz olan Lapseki Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı Projesinde ise Lapseki Belediyesinin sahiplenmesi, Sayın Vekillerimizin ve Bakanlığın desteği ile sondaj çalışmaları başladı. Yakında yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

  • Kruvaziyer iskeleleri yatırım maliyetlerini kısa sürede çıkarmaktadır. Çanakkale’de 10 km duble yol yatırım maliyetine eşdeğer bir bütçeyle kruvaziyer iskelesi yapmak mümkündür.

365 gün Turizm kenti olmak için, Boğazdan geçen kruvaziyer  gemilerini seyretmek yerine, kentimizde misafir etmek için Çanakkale’ye Kruvaziyer iskelesinin  yapılmasını İSTİYORUZ.

  • ÇTSO olarak İstanbul Haliç merkezli deniz uçağı seferleri için önemli adımlar atılmıştır. Seferlerin başlamasına az bir süre kala Temmuz 2013’te çıkarılan bir yönetmelikle maalesef bu uçuşlar gerçekleşememiştir. Çanakkale Boğazı iniş ve kalkış için yasaklanmıştır. Bunun üzerine farklı yerler aranmış ancak uygun bir yer bulunamamıştır.

Çanakkale kolaylıkla ulaşılan bir kent olmalıdır. Bu yaklaşımla Çanakkale’ye deniz uçağı seferlerinin başlaması için yasal düzenleme yapılmasını, bu ulaşım alternatifinin hayata geçirilmesini İSTİYORUZ.

  • Hava yolu ulaşımının istikrarlı yapılmasını İSTİYORUZ.
  • Bandırma’ya kadar gelen demiryolu hattının ihalesi yapılmış olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile bağlantısını İSTİYORUZ.
  • Yıllardır bir çözüm üretilemeyen şehir içi trafik ve otopark sorununa bir nebze katkı sunmak için, Çanakkale’de ticaretin nefes alması için Çanakkale Ticaret Sitesi Projemizin yeriyle ilgili yasal düzenlemenin yapılmasını İSTİYORUZ.
  • Bilindiği üzere Ezine Gıda İhtisas OSB yer seçimi kesinleşti, tüzel kişiliği oluşturuldu ve 2017 Yatırım Programı’na alındı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

Çalışmaların hızlandırılıp Çan Dr. İbrahim Bodur Karma OSB’nin de bir an önce Çan’a kazandırılmasını İSTİYORUZ.

  • Eski teknolojilerle hesaplanarak yapılan ve halen uygulamada olan Çanakkale hava mania planları yatırımlara ve yapılaşmaya engeldir.Mevcut OSB bile hava alanı mania kısıtlaması altında bırakılmıştır.

Çanakkale’de var olan ve anlaşılmaz bir şekilde, birbirinden değişik mania alanı haritalarının tekilleşmesini,popülist uygulamaların ortadan kaldırılmasını İSTİYORUZ.

  • Tarihi, doğası, bereketli toprakları, stratejik konumu, sosyal hayatı ile Türkiye’nin gözbebeği olan Çanakkale’nin, yaşanabilir ve sürdürülebilir özelliklerini tehlikeye sokacak proje ve yatırımların dikkatle ele alınmasını, izinlerinde daha fazla hassasiyet gösterilmesini İSTİYORUZ.
  • Kamu kurumları ve özellikle ilimizin en büyük fabrikası konumundaki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin mal ve hizmet alımlarında kanunlar çerçevesinde yerel esnafın tercih edilmesini İSTİYORUZ.
  • Kent ekonomisini canlandıracağına ve yeni yatırımlara vesile olacağını düşündüğümüz yabancılara konut satışı için gerekli yasal düzenlemeyi İSTİYORUZ.
  • Bir anlamda vitrinimiz olan Çanakkale 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın ara yol ile Çan yoluna bağlanmasını ve  kentimize yakışır fiziki koşullara kavuşmasını İSTİYORUZ.
  • Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temelinin atılması ile birlikte İlimize ilginin arttığı görülmüştür. Yaşanacak göç ve nüfus artışına hazırlıklı olmak için şehrimizin alt yapı ve üst yapı çalışma planlarının tüm STK’lar, ilgili kurumlar ile birlikte ortak akıl ile yapılmasını İSTİYORUZ.
  • Ülkemizde parsel bazında imar uygulaması yapılan tek kent Çanakkale’dir. Çanakkale’yi geleceğe taşıyacak imar planlarının ada bazında yapılmasını, kişisel rantlar sağlamak için değil kentin gelişimi için yapılmasını,

Şahıs veya tüzel kişi arazilerine de popülist uygulamalardan uzak, eşitlik ilkesi ve hakkaniyetle uygun imar planlarının yapılmasını,

Üzerinde yapı olan veya olmayan tüm kamu arazilerinin imara değil halkın kullanımına açılmasını, yeşil alan olmasını İSTİYORUZ.

  • Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye yönelik saldırıların en önemli araçlarından birinin ekonomi olduğunu belirterek “Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar, eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa, kim ne derse desin karşısında bizi, hükümeti bulacaktır” ifadeleri ile de bankaların iş dünyasının finans sorununun çözümünde gerekli kolaylığı göstermesi konusunda desteğini vurgulamıştır.

Milli İstihdam Seferberliği ile  hem Devletimiz hem iş dünyası olarak bizler elimizi taşın altına koyduk, taahhütlerde bulunduk. Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi için  cansiperane çalışırken  bankaların da yapıcı ve destekleyici bir şekilde  yanımızda olması gerekmektedir. Ancak bu desteği görememekteyiz.

Bankaların; kredi kullandırma kriterlerinin adil ve yapıcı olmasını, kredi kullanımında teminata alınan gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden işleme alınmasını, kısacası bankaların kolaylaştırıcı ve çözüm ortağımız olmasını İSTİYORUZ.

  • 2023 hedeflerine ulaşacak güçlü bir ekonominin güçlü bir Çanakkale ile mümkün olacağına inanıyoruz. Çanakkale’nin gelişimine yıllardır engel olan, yatırımlara set vuran, mevcut potansiyeli atıl tutan ve ekonomisine zarar veren anlayışın, “küçük olsun benim olsun” zihniyetinin Çanakkale’de artık olmamasını İSTİYORUZ. Onların yeri tarihin çöplüğü olacaktır.

 

ÇTSO olarak, Çanakkale’nin geleceğini şekillendiren, geleceğe yön veren ve iz bırakmak isteyen bir görev anlayışıyla çalışıyoruz. İş dünyasının önünü açan projeler geliştiriyoruz.

Çanakkale’nin imrenilen bir şehir olmasını arzuluyoruz.

Üreterek büyüyeceğiz. Tüketim ve kaynak israfından uzak duracağız. Çanakkale’nin geleceğine ipotek koyan iktisadi anlayışa teslim olmadık, olmayacağız.

Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve atalarımızın bu topraklarda verdiği bağımsızlık mücadelesi, iktisadi zaferle gerçek anlamına kavuşacaktır. Bu da bizim görevimizdir.

 Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech