Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gelen Anzak Sayısında Ciddi Kriz Var”

“Gelen Anzak Sayısında Ciddi

“Gelen Anzak Sayısında Ciddi Kriz Var”

24-25 Nisan törenlerine kısa bir süre kala, turizmcilere Çanakkale turizmini ve her yıl Çanakkale’ye akın eden Anzaklar için yapılan açıklamaları sorduk.

Çanakkale turizminin terör eylemlerinden çok fazla etkilendiğini belirten turizm acentesi sahipleri, bu yıl ancak 500 turistin gelmesini beklediklerini ifade etti.

Anzac House Turizm Şirketi İşletmecisi Hanifi Araz, gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu son zamanlarda birçok ülkenin yaptığı rutin açıklamalardan biri… Anzakların ülkemize programlarını iptalleri bundan kaynaklanmıyor. Bu seneki törenler için biz en fazla 500 kişi bekliyoruz zaten. Şu anda zaten rezervasyon sayıları az olduğu için gözle görülür iptaller yok. Ama süreç içerisinde çok sayıda iptal yaşadık. Çanakkale’ye gelen Anzak sayısında ciddi bir kriz var. Ama bunun nedeni bu açıklamalar değil. Ülkemizin içinde bulunduğu terör kuşağı yüzünden bu tarz olumsuz etkilenmeler yaşıyoruz. Bu olaylardan en fazla kültür turları yapılan yerler etkilenir. O yüzden Çanakkale bu nedenlerden dolayı yüzde 80 etkilenmiştir. Bu tarz terör eylemlerinin gerçekleşebilme ihtimalinin en zor olduğu bölgelerden bir Çanakkale. Çünkü yüksek seviyede güvenlik önlemleri alınıyor” diye konuştu.

Engin Ören

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech