Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Okulu Çocuklar Yönetecek

Bu Okulu Çocuklar Yönetecek

Bu Okulu Çocuklar Yönetecek

Alternatif bir eğitim vermek amacı ile kooperatif şeklinde okullar kuran Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği üyeleri tarafından Çanakkale Kalabaklı köyünde inşa edilen alternatif okulun tanıtımı yapılarak keşkek partisi düzenlendi.

Okulun, ‘Demokratik, Alternatif, Ekolojik ve Özgür finansmanlı’ olmak üzere 4 eksen üzerine oluşturulduğu belirtildi.  Öğrencilere alternatif bir eğitim sunmak amacı ile oluşturulan Normal eğitim anlayışından farklı olarak ekolojik bir eğitim ve öğrenciler ile demokratik bir okul yönetimi anlayışı ile oluşturulan okul, aynı zamanda ekonomik olarak kooperatif şeklinde işletilecek. Eylül ya da Ekim ayında hizmete girmesi planlanan okulda şu ana kadar 52 kooperatif üyesi bulunuyor. 40 öğrenci adayının bulunduğu okula bu yıl 72 öğrenci alınacak.

“DEMOKRAİK OKUL, ALTERNATİF EĞİTİM”

ESS Yapı ve Güncel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda okul kooperatifi üyesi Halil Kuzu, okulun ‘Demokratik, Alternatif, Ekolojik ve Özgür finansmanlı’ olmak üzere 4 eksen üzerine oluşturulduğu belirterek; “Burası başka Bir Okul Mümkün Kooperatifinin okul alanı. Burada okulun inşasını yapıyoruz. Bu senenin Eylül ya da Ekim döneminde okulumuzu açmayı planlıyoruz. Bu okul dört eksenli bir eğitim verecek bir okul. Aslında özel okul hüviyetinde kooperatif işletecek burayı. Alternatif bir eğitim vereceğiz. Çocuk merkezli bir eğitimimiz olacak. İkinci olarak ekolojik bir okuluz, üçüncüsü demokratik bir okul olacağız. Demokratik demek başka anlama çekilmesin. Bu sadece çocukların yönettiği bir okul olacak. Her şeye çocuklar karar verecek velileri bu kapıdan içeriye koymayacağız. Çocuklar meclislere toplanacaklar, ne karar verirlerse o karar uygulanacak.  Dördüncü olarak ise kolektif çalışmayı esas alıyoruz. Kooperatifimiz var. Kooperatif üzerinden burayı işleteceğiz. Her türlü ödemeyi ve masrafları kooperatif karşılayacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE 4 ÖRNEĞİ VAR”

İlk olarak 72 mevcut ile eğitime başlayacaklarını ifade eden Kuzu konuşmasına; “Bugün keşkek partisi düzenledik. Şu anda kooperatifimizin 52 üyesi var. Üyelere, çevreye ve halkımıza okulumuzu tanıtmak istiyoruz. Güzel bir okul olacak. Bir ay sonra tekrar bir açılış düzenleyeceğiz. Bu daha kapsamlı bir açılış olacak. Türkiye’de Bodrum, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere dört örneği var. Biz beşinci okuluz. Şu anda anasınıfı ve birinci sınıf açacağız. Toplam 72 mevcut ile okulumuzu açacağız. Yaklaşık 40 öğrenci adayımız var. Resmi işlemlerimiz bitmediği için kayıt yapamıyoruz ancak veliler şu anda okulumuza üye oluyorlar. 52 tane üyemiz mevcut. Bunlarında kırk tanesi ise öğrencisi olan veliler” şeklinde devam etti.  Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech