Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Fakültesi öğrencileri Çanakkale’yi tanıtacak

Ziraat Fakültesi öğrencileri Çanakkale’yi

Ziraat Fakültesi öğrencileri Çanakkale’yi tanıtacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencileri bu yıl Konya’da düzenlenecek olan Ulusal Tarım Kongresi’nde Çanakkale’yi Ezine Peyniri’yle tanıtacak. Bilimsel çalışmalarını tamamlayan öğrencilere Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Nahit Sezgin de destek sözü verdi.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 3. sınıf öğrencileri, aynı zamanda Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası öğrenci başkanları olan Ebru Düzen ve Ayşenur Gökçe, Çanakkale’yi uluslararası boyutta tanıtmak için çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Bayramiç Beyazı ile Ankara’da bir tanıtım gerçekleştiren öğrenciler;  Konya’da 7. si düzenlenecek olan Ulusal Tarım Kongresinden aldıkları daveti Ezine peyniri ile değerlendirecek.
“Hedefimiz; Ezine Peyniri Tartışmalarını Sonlandırmak”
Çanakkale’nin bu bilimsel kongreye ilk kez katılım sağlayacağını belirten Ebru Düzen çalışmalarını; “Ön çalışmalarımızı tamamlayarak posterimizi hazırladık. Hocalarımızdan destek alarak tamamen bilimsel bir çalışma hazırlıyoruz. Başvuru sürecimiz tamamlandı ve olumlu geri dönüşümüzü aldık. Yaklaşık 1000 kişilik bir katılım sağlanacağı düşünülen bu kongrede birçok akademisyen, öğrenci, sunucu ve basının yer alması bizim için çok büyük bir fırsat.” şeklinde anlattı.
Düzen, Ezine peynirini seçmelerinin nedenini açıklayarak; “Çanakkale için davet alınca kendine has bir ürün olan Ezine Peyniri ile katılmayı düşündük çünkü Ezine peyniriyle alakalı birçok tartışma ve sahte ürün söz konusu. Hedefimiz bu tartışmalara bir son vererek, aynı zamanda aslını ortaya koymak. Hazırladığımız poster kongrede ve sonrasında birçok dergide yer almış olacak. Aynı zamanda katılan öğrencilere verilecek olan sertifikanın da onlar için faydası olacak. Ezine peyniriyle ilgili güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz.” dedi ve ilgili kişilerin kendilerine destek sağlamaları için çağrıda bulundu.
Sezgin’den Bilime Destek
Öğrenciler, Ezine Peynirciler Dernek Başkanı ve aynı zamanda NS Peynircilik’in sahibi Nahit Sezgin’den de destek sözü aldı. Yaklaşık %20 oranında bir destek sağlayacaklarını ifade eden Sezgin; “Ülkemizin gelişimine katkı sağlamak için bilim alanındaki çalışmalara önem vermemiz gerekiyor. Genç arkadaşlarımızın böyle bir konuda emek sarf etmeleri çok güzel. Biz de bu konun ilk muhatabı olarak üzerimize düşen yardımı yaparak gençlere destek olmak tabii ki isteriz.” şeklinde konuştu.
Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech