Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Oturumun Gündemi Referandum

Son Oturumun Gündemi Referandum

Son Oturumun Gündemi Referandum

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları sona erdi. Referandum öncesi gerçekleştirilen son oturumda gündem dışı konuşmalara yer verilirken, gruplar Anayasa Değişikliği öncesi son sözlerini de söyledi.

Gündem maddelerinin ve komisyon raporlarının oylanmasının ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Hicri Nalbant’ın Atikhisar’a yönelik konuşmasının ardından referandum öncesi son toplantıda konuşan MHP Grup başkanvekili Recep Cahit Özer, yerel ve genel gündeme değindi. Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, Özer’e cevap verirken CHP’nin Anayasa Değişikliğine destek vermemesini vurguladı. CHP’li Hicri Nalbant da bunun üzerine yeniden söz alarak CHP’nin Anayasa Değişikliği’nin okyanus ötesinden yazıldığının söylendiğini ve demokrasi için değil tek adam yönetimi için istendiğini belirtti.

ÖZER “BOP’TA YAVAŞ YAVAŞ SONA DOĞRU GELİNİYOR”

Kimyasal silah kullanımı ve Suriye’nin Amerika tarafından vurulmasından sonra, “Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığı ve bekası noktasında dış politikasının biraz daha mantık kuralları içerisinde yönetmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle İsrail halkını koruma ve Ortadoğu petrollerinin iştahı açık olan Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya’yı kalkındırma projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) yavaş yavaş sona doğru gelindiğini görüyoruz. Dün akşam Amerika vurdu Suriye’yi bu sabah İran Amerika’ya rest çekti. Rusya’nın Suriye’den kolay kolay vazgeçmeyeceği apaçık ortadadır. Çünkü Suriye, yıllardan beri Rusların Akdeniz’e açılan en önemli kapısı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bundan sonraki hareket kabiliyetinin çok akıllıca yönlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.” diyerek ülke gündemini değerlendiren MHP’li Özer, daha sonra yerel gündeme ve referanduma da değindi.

“ALLAH’IN İŞİNE KARIŞMAMAK LAZIM”

“9 gün kaldı. 9 gün sonra Türk Milleti, Anayasa’nın 18 Maddesini değerlendirmek için sandık başına gideceği referandumu yaşayacağız. Ne yazık ki referandum sürecinde, defalarca konuşmamıza rağmen bel altı vurulmaya kadar gitmeye başlandı. Daha önce de söylemiştim. Hayır verenlere Kandil ile eşdeğer, Evet verenler vatan haini gözüyle görüldüğü müddetçe… Hele şimdi Evet verenler Cennete Hayır verenler Cehenneme gidecek şeklinde değerlendiği müddetçe… Bu Türk Milletine yapılan en büyük yanlışlardır. Tehlikeli sözlerdir. Allah’ın işine karışmamak lazım. Kimin Cehenneme gideceğine, kimi Cennetine sokacağını Allah-ü Teala bilir. Herkesin yaptığı hizmetlere göre değerlendirir. Hele referandumda oy vereceğimize göre,  Türk vatandaşlarını cennet ve cehenneme gider diye yönlendirmek de ayrı bir komedi türü diye düşünüyorum. Germeyelim. Hepimiz seçilmiş insanlarız. Hepimiz ilçelerimizde partilerimizde önder insanlarıyız. Germeyelim insanlarımızı, Türk Milleti’nin vereceği karardan korkmayalım. Türk Milleti’nin vereceği karara saygılı olduktan sonra her şeyi kendiliğinden güzelleşir diye düşünüyorum.”

KORKMAZ “18 MADDEYİ OKUMADAN ‘HAYIR’ DİYORLAR”

Nisan ayı toplantılarında alınmış olan kararların ilçelere ve Çanakkale’ye hayırlı olmasını dileyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen ayki toplantılarda Evet ve Hayır verenler, bu ülkede vatan haini ilan edilmeye çalışılıyor demiştim. Bizim Evet diyen vatandaşımız kadar en az Hayır diyen vatandaşımıza da AK Parti olarak saygımız sonsuzdur. Milletimizin kararı bizim için baş tacıdır. Biz hiçbir Hayır diyen vatandaşımıza terörist demedik. Bizim demek istediğimiz şu; bu sadece bizim projemiz değil. AK Parti Milletvekilleri ile Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri bir araya geldi. Biz isterdik ki mecliste diğer grubu olan partiler de bizimle bir araya gelsinler. Anayasa Değişikliğini, mecliste bulunan tüm partiler gerçekleştirir ama olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi, mevcut sistemle yürünmesi yönünde karar verdi. Görüşmeleri askıya almak için de ellerinden geleni yaptılar. Meclisten geçtikten sonra engellemeye çalışanlar, şimdi de millete güvenir oldular. Biz hiçbir zaman halkımıza karşı bir şey yapmadık. Biz şunu diyoruz. 18 Maddeyi vatandaşımız okusun. Ama okusun ondan sonra oy kullansın. Bugün PKK, FETÖ, Hollanda Hayır diyor. Tüm Avrupa Hayır diyor. Biz bu Anayasa Değişikliğini Türkiye’de yapıyoruz, onlara ne oluyor? Onlar hiçbir zaman güçlü bir Türkiye olsun istemiyor. Biz burada Hayır diyen arkadaşlarımıza da saygı duyuyoruz ama tek isteğimiz 18 Maddeyi okusunlar. Okumadan Hayır diyorlar. Takdir Milletimizindir. Millet 16 Nisan’da Evet derse yeni sistemle 2019’daki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçeceğiz ama Hayır derse, mevcut sistemde devam edeceğiz.”

NALBANT “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OKYANUS ÖTESİNDEN HAZIRLANDI”

Korkmaz’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Hicri Nalbant, “Anayasa Değişikliği’ne keşke CHP de katılsaydı” sözüne cevap verdi. Nalbant; “Anayasa Değişikliği’nin nasıl yapıldığını biliyoruz. Bir sabah uyandığınızda, Anayasa Değişikliği yapılacağı Sayın Devlet Bahçeli tarafından duyuldu. Sonra kampanya yapıldı ve boş kağıtlara imza atıldı. Bunu da biliyoruz. Boş kağıtlara imza atan arkadaşlarımızın arasında Adalet ve Kalkınma Parti’li iki Çanakkale Milletvekilimiz de var.

Pek çok ülkede Anayasa Değişikliği görüşmeleri belki iki yıl sürmektedir. Çünkü Anayasa, toplum sözleşmesidir. Toplumu ilgilendiren tüm kesimlerin burada görüşleri alınır ve ondan sonra ortak bir karar varılması gerekmektedir. 60 kadar maddeden en az 4 tanesinde uzlaşma vardı. Eğer değiştirilecekse o maddelerden başlanmalıydı. O maddelerle hiç ilgisi olmayan değişiklik teklifi bir gecede gündeme geliyor. Ne hazırlayanlar belli… Boş kağıtlara imza atılıyor. Ondan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’ni keşke metne imza atsa diye bekliyorsunuz. Tabii bu boş bir hayaldir. Cumhuriyet Halk Partisi boş kağıtlara imza atmaz. Nerede hazırlandığı bilinmeyen… Hatta Okyanus ötesi bölgelerden hazırlandığı söylenen bir Anayasa Değişiklik teklifine Cumhuriyet Halk Partisi imza atmayacaktır.”

“BARZANİ’YE KARŞI ÇIKMAYANLAR BUNLARI SÖYLEMESİN”

“Değerli arkadaşımız, Hayır diyenleri söylüyor ama Evet diyenin Türkiye Cumhuriyeti’nde paçavra bayrak asan, daha sonra aynı bayrağı Kerkük’e asan Barzani’nin olduğunu söylemiyor. ‘Falanca Hayır diyor, filanca Evet diyor’dan yola çıkarsak o zaman bunları söylememiz lazım. Barzani önemli bir etkendir. Kerkük’te, Barzani’ye karşı çıkmayanların bunları söylememesi lazım diye düşünüyorum. Anayasa tartışması geniş bir konudur. Maddelerde demokrasiyi ilgilendiren hiçbir değişiklik yoktur, varsa yoksa tek adam yönetimine yönelen bir değişikliktir. Cumhuriyet Halk Partisi de bir de grup olarak karşı çıkıyoruz.” diye konuştu.

Korkmaz daha sonra yeniden söz alarak Nalbant’a cevap verdi. CHP Grup Başkanvekili Halil Behçet Erdal da son olarak söz alarak, “Bir kişiye bu kadar yetki verilmesine karşı çıkıyoruz. Dolayısıyla da oyumuz Hayır.” dedi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech