Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köy Mezarlığında Ağaç Katliamı

Köy Mezarlığında Ağaç Katliamı

Köy Mezarlığında Ağaç Katliamı

Çanakkale’de çevre hareketinin lider isimlerinden ve Çan Karadağ Köyü’ne madencilerin girmemesi için yoğun mücadele eden Mustafa Önder, köyde 100-150 yıllık ağaçların kesildiğini fotoğraflarla açıkladı.

KESİLEN AĞAÇLAR NEREDE Mİ?

Mustafa Önder’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama paylaştığı fotoğraflar, çevre katliamının mezarlıklara kadar girdiğini ortaya koydu. Önder, “Sn. Muhtar ve Heyet, sonunda mezarlıkta bile genç meşelerin yanı sıra en azından 100-150(yüz/yüzelli) yıllık Pırnalları ve bazı endemik tür sayılacak ağaçları ve de yaban güllerini dahi kesmişsiniz. O kesilen ağaçların önemli bir bölümü ihtimal ki, Rumlardan önce Karadağ’da yaşamış olan Konargöçer Türklerden kalma… Rumlar, 1800’li yılların başında Karadağ’a geldiklerinde hiçbir şeye (ne mezarlığa, ne de ağaçlara) dokunmamışlar; korumuşlar onları… 1914’den sonra Karadağlılar defnetmiş ölülerini aynı mezarlığa” dedi.

AĞAÇLARIN RUHUNA DEĞİL

İnançlardan söz eden Önder daha sonra şöyle devam etti: “Mutlak biliyorsunuzdur, atalarımızın inançlarında, mezarlıklardan hiçbir şey alınıp götürülemez… Aksine çiçek ekilir, ağaç dikilir… Okul bahçesindeki çamlardan, köy meydanındaki Rumlardan kalma Dut’tan sonra mezarlık ağaçlarına sıra gelmiş demek! Camiye vs. odun lazım olunca düz kesim yapar gibi kesiyorsunuz mezarlıktaki ağaçları bile! Bilindiği gibi Mezarlıklarda ölülerin ruhuna rahmet okunur; Ağaçların ruhuna değil! Sn. Muhtar ve Azalar; -Helal olsun size(!)”  Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech