Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

81 İlin Mandıracıları Kentimize Gelecek

81 İlin Mandıracıları Kentimize

81 İlin Mandıracıları Kentimize Gelecek

Ulusal Peynir Çalıştayı ve Peynir Tadım Etkinliği hazırlık toplantısı, geçtiğimiz hafta Çanakkale Ticaret Borsası’nda yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in teşrifleri ile 4-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayelerinde Çanakkale Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen ve 81 ilin Mandıracılarının katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan “Ulusal Peynir Çalıştayı Ve Peynir Tadım Etkinliği” programının hazırlık toplantısı Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yetkilisi Ayşe Gider, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilisi Doç.Dr.Sibel Tan, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H.İbrahim Büyükgaga, Biga İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Ezine İlçe Gıda Tarım Hayvancılık  Müdürü Ramazan Eren, Ayvacık  İlçe Gıda Tarım Hayvancılık  Müdürü İsmail BİLİR, Bayramiç İlçe Gıda Tarım Hayvancılık  Müdürü Cahit Uydaş, Yenice İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü İlhami Yemen, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İç Anadolu Bölge Başkanı Serpil Polat, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Nahit Sezgin, TKDK İl Koordinatör Vekili Cem Akşit Süt Birlikleri ve  Mandıracılar katıldı.

ÜZEN: “MUTLAKA BİR MANDIRA ZİYARETİ SIKIŞTIRILDI”

Toplantının Açılış Konuşmasını yapan Başkan S.Kaya Üzen, ülkemizde üçyüze yakın peynir çeşidinin bulunduğunu belirterek anadoluda her yörede ayrı bir lezzetin bulunduğunu söyledi. Anadolu toprakları peynir konusunda küçümsenmeyecek bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Üzen, ancak bu zenginliklerin yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekti. Avrupa’ya özellikle İtalya ya da Hollanda’ya seyahat edenlerin seyahat programlarının içine mutlaka bir mandıra ziyareti sıkıştırıldığını ifade eden Başkan Üzen, Küçük Butik mandıralarda peynir üretiminin hikayesinin dinlendiğini ve tadım yapıldıktan sonra turistlere çeşitli peynirlerin satıldığını ve bununda turizmin bir parçası haline geldiğini ifade etti.

Başkan Üzen devamla, “Çalıştay ile eş zamanlı olarak Ulusal Peynir tadım etkinliklerinde Çanakkale Belediyemizin katkıları ile halk bahçesinde 81 ilden gelen sektör oyuncularının katılımları ile düzenlenecektir. Sektörün tüm boyutlarının ele alınacağı çalıştayda, bilimsel program, peynir tadım etkinlikleri, B2B görüşmeleri gibi katılımcılarına birçok fırsat sunulmaktadır” dedi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, yapmış olduğu konuşmada, “Ulusal Peynir Çalıştayını 4-5-6 Mayıs’ta yapmayı planlıyoruz. İnşallah yapacağımız çalıştayda bugün burada yaptığımız toplantı neticesinde neleri yapacağız, nasıl yapacağız, kim hangi konularda nasıl katkıda bulunacak ilk olarak bunları masaya yatırarak bir değerlendirme yapacağız. Yani bu toplantının amacı o.” Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech