Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Gider’e Köylülerden Sevgi Seli

Vekil Gider’e Köylülerden Sevgi

Vekil Gider’e Köylülerden Sevgi Seli

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider referandum öncesi çalışmaları kapsamında Lapseki köylerini ziyaret etti.

16 Nisan günü yapılacak olan referandum çalışmaları çerçevesinde Çanakkale’yi köy köy gezen AKParti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in önceki durağı Lapseki oldu. Lapseki’ye bağlı Balcılar, Eçialan, Karamusalar ve Beyçayır köylerini gezen Gider, köylülerle bir araya gelerek referandum hakkında bilgi verdi. Gider, her köyde yaptığı konuşmanın ardından köylülerle sohbet ederek dertlerini, şikayetlerini dinledi.

“REFERANDUMU BAHANE EDİP BÖLÜNMENİN MANTIĞI YOK”

Gider, her köyün kahvesinde köylülerle bir araya gelerek yaptığı konuşmalarda şu sözlere yer verdi: “Bildiklerimizi söyleyelim varsa eleştirileri dinleyelim diye geldik. 10 gün sonra yeni bir yönetim sistemini oylayacağız. Bu sistemi biz yeni çıkarmadık. Rahmetli Özal’dan, Demirel’den, Ecevit’ten Türkeş’ten Erbakan’a varana kadar bu memleketi yönetmiş ve yönetme derdi olan herkesin talebiydi bu. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri birbiriyle kavga etmeyen başbakan ve cumhurbaşkanı gelmedi. Hep kavgacıların seçilmesi de muhtemel değil. Niye bu adamlar kavgacı olsun. Demek ki burada sistemle ilgili bir problem var. Biz de dedik ki bu çok başlılığı giderelim, memleket çok daha hızlı yönetilir hale gelsin. Bunun için de bir anayasa paketi düzenledik. Çok basit ve yalın yazılmış bir teklif. İçinde anlaşılmayan tek bir cümle yok. Şifre yok tuzak yok. Tamamen düz bir metin… Bu metinle karşınıza geldik. Katılanlar evet katılmayanlar hayır versin. Hayır veren de evet veren de bu memleketin evladıdır. Bizim kardeşimizdir, köylümüzdür, şehirlimizdir, komşumuzdur. Bununla ilgili de bir derdimiz yok. Bir referandumu bahane edip germenin ve kutuplara bölmenin mantığı yok.

“YA PKK BİLMİYOR YA SEN BİLMİYORSUN

Gider, verilen oydan ziyade aklı selim olarak verilen oylara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Nasıl bir sitemse bu bulaşmayan kalmadı. PKK açıklama yapıyor ‘hayır’ verelim diye. Komik tarafı birileri de ‘evet’ verirseniz bölünürüz diyor. Ya PKK bilmiyor ya sen bilmiyorsun. FETÖ oradan bastırıyor. Yurt dışındaki mihraklar ülkenin içindeki adamlarını kullanarak bir şeyler yaparlar. Ama bu sefer baktılar ki bu Almanya’nın İsveç’in, İsviçre’nin desteklediği FETÖ ile PKK ile çözülecek bir olay değil. Bu sefer başladılar kendileri gelmeye… Terör örgütlerine güvenemediler. Almanya da Türkçe manşet atıyor gazeteler ‘hayır’ diye İsviçre de öyle. Hollanda’nın yaptıklarını hepiniz gördünüz. Arkadaş senin ülkendeki seçimi bizi ilgilendirmezken siz niye ilgileniyorsunuz.
Biz sizden aklıselim vereceğiniz oyu istiyoruz. Oyun rengi önemli değil. AKP ve MHP olarak bu sistemin ülke için daha iyi olacağını düşünerek karşınıza getirdik. Biz bu Anayasa Değişikliğini Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrakiler için yapıyoruz. Yeni sitemle yargılanamayan cumhurbaşkanı 5’te 3’lük bir oy oranıyla yargılanabilecek. Vereceğiniz oylar kabulümüzdür. Ama ayın 17’sinde ‘evet’ oylarının yoğun çıktığı bir gündemle bu memleketi daha ileriye sizlerle birlikte götürebileceğimize inanıyoruz.”
Yıldız Sağlam


Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech