Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmciler Endişeli Değil

Turizmciler Endişeli Değil Avustralyalı

Turizmciler Endişeli Değil

Avustralyalı Bakanların Gelibolu’da terör saldırısı olacağı konusunda vatandaşlarını uyarmasından sonra Çanakkaleli turizmcilerle bu uyarının etkilerini konuştuk.

Avustralya Dış İşleri Bakanı ve Gazi İşler Bakanı’nın yaptığı açıklamayla, teröristlerin 25 Nisan’da Gelibolu’da gerçekleştirilecek Anzak Anma Günü’ne saldırı yapabileceği konusunda Türkiye’ye gelecek olan vatandaşlarını uyardı. Bu uyarı neticesinde 24-25 Nisan’da yapılacak olan Anzak Anma Günü etkinliklerine gelecek Anzak’ların, önceden yaptırdığı rezervasyonları iptal ettirip ettirmediği ile alakalı bilgiyi, Çanakkaleli turizmciler gazetemizle paylaştı.

Grand Anzac Otel Genel Müdürü Armağan Aydeğer konuyla alakalı gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “6 Nisan tarihinde Avustralya Dış İşleri Bakanı ve Gazi İşler Bakanı tarafından 24-25 Nisan tarihlerindeki Anzak törenleri ile ilgili yapılan açıklama hepimizi üzüntüye sevk etti. Bir devlet kademesindeki üst düzey yetkililerin bu tür endişeye sevk edici açıklamalarını doğru bulmuyoruz. Bu tür açıklamalar terör örgütlerinin amaçlarına hizmet eder sonuçlar doğurur. Ülkemiz bu yıl gerçekleştirilecek Anzak törenlerine Jandarma ve emniyet güçleri olarak en üst seviyede hazır durumda. Yurt dışından gelecek olan misafirler gönül rahatlığı ile ülkemize gelebilirler. Anzak Günü rezervasyonları 2015 yılında tepe noktasına erişerek yaklaşık 15 bin kişinin ağırlanmasıyla gerçekleştirilmişti. Bu tepe değerden sonra zaten bu kutlamalar için gelen kişi sayısının azalacağını öngörüyorduk. Ama geçtiğimiz yıl ülkemizde gerçekleşen terör saldırıları ile bölgesel turizmde olumsuz bir tesir altında kaldık. Bu nedenle 2017 rezervasyonları olağan düşüş beklentisinin de ötesinde çok düşük durumda.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech