Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜBİTAK Bölge Birinciliği Çanakkale’nin

TÜBİTAK Bölge Birinciliği Çanakkale’nin

TÜBİTAK Bölge Birinciliği Çanakkale’nin

Çanakkale Özel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Arda Ntouralı ve Hakan Afat, TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge yarışmalarında kodlama alanında birincilik ödülü aldı.

TÜBİTAK’ın gerçekleştirdiği online ön değerlendirme, bölge sergisi ve Ankara Finali olmak üzere üç aşamadan oluşan yarışmaya bu yıl Türkiye genelinde bu yıl 12 bölgeden 13 bin 946 proje başvurusu yapıldı. Çanakkale’nin de içerisinde bulunduğu Bursa bölgesinden ise toplam 12 dalda 1226 proje başvurusu yapıldı.
Jüri değerlendirmesi sonucunda; Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 27-30 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen sergiye projeleri davet edilen öğrenciler, bilgisayar yazılımı (kodlama) dalında 129 proje arasından “AKOVİS” Akıllı Kart Otomasyonu ve İstatistik Sistemi Projeleriyle birinciliğe layık görüldüler. Ekip; 8-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finaline hak kazandı.
Öğrenciler;  geliştirdikleri bilgisayar yazılımı ve akıllı kart sistemleriyle öğrencilerin okuldaki tüm faaliyetlerini organize etmeyi, kolaylaştırmayı, bu faaliyetlerine ilişkin veri toplamayı, istatistiki sonuçlara ulaşıp bu sonuçlarla verimliliğin arttırılmasını, öğrenci yönelim ve gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu alanda Türkiye ekonomisinin büyümesine destek sağlayacak bu tür projelerin geliştirilmesi konusunda Çanakkale’de yapılacak çalışmalara öncü oldular.
Yıldız Sağlam

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech