Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclisten Başkana Oy Birliği İle Tam Yetki

Meclisten Başkana Oy Birliği

Meclisten Başkana Oy Birliği İle Tam Yetki

Atikhisar Barajı su toplama havzası içerisinde maden işletmeciliği için içi kesin ruhsat almak isteyen maden firmalarına karşı ilgili kuruluşlardan bilgi toplanması ve hukuki süreç başlatılması için Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a belediye meclisinden oy birliği ile tam yetki verildi. 

Çanakkale’nin tek su içme kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın su toplama havzasında metalik madencilik, altın, gümüş gibi benzeri faaliyetleri yürüten bir takım işletmelerin kesin ruhsat almak için yapılan hazırlık yaptığı belirtilmişti. Çanakkale Nisan ayı meclisi ikinci oturumunda Başkan Gökhan’a bilgi toplanması ve hukuki süreç başlatılabilmesi için tam yetki verildi.

“SU HAVZAMIZ TEHDİT EDİLİR DURUMDA”

Başkan Gökhan yetki istemi için mecliste yaptığı konuşmada; “Serçeler ve Kirazlı bölgesindeki altın işletmeleri direk bizim su havzamızı tehdit eder durumda. Bunun bir biçimde engellenmesi ya da denetlenmesi gerekmekte… Fiilen biz de dahil olmak zorundayız. Çünkü bizim su kaynağımız ama aynı zamanda da sulama kaynağımız. Tarıma da su veriliyor. Dolayısı ile bu konuda meclisimizin yetkisini almamız gerekiyor. Bütün ilgili kurumlardan bilgi alma talebi, yani ormandan, çevreden, DSİ gibi kurumlardan, Vilayetten, İl Özel İdare’den ruhsatlar ile ilgili bilgi talep etme yetkisini talep ediyoruz. Artı, bu konu ile ilgili biraz önce saydığım STK’lar, odalar ve diğer kurumların da bu süreçteki eylem ve işlemlerine katkı vermek için de meclis kararı almayı öneriyoruz. Çünkü onları takip etmemiz gerekir” dedi.

“ÇIKARTILAN MADENİN YANLIZCA YÜZDE 4’ÜNÜ DEVLET ALACAK”

Yapılan görüşmede AK Parti Meclis üyesi Ethem Hırçın’ın Çanakkale’nin maden değerleri üzerinde durduğu ve bu değerlerden Çanakkale’nin faydalanması gerektiği görüşüne ise Başkan Gökhan; “Çıkarılacak altın madeninin çevreye verdiği zararın, 2 bin 500 dönüm ormanın kesilmesi ve çıkacak zehirli çamurun orada kalmasına vicdanınız el veriyor mu sizin? Çıkartılan altının sadece yüzde 4’ünü devlet alacak” diye cevap verdi.

Görüşme sonrası yapılan oylamada yetki oy birliği ile kabul edildi. Eren Aşnaz

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech