Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki Hafta Kala Büyük Buluşma

İki Hafta Kala Büyük

İki Hafta Kala Büyük Buluşma

22 Nisan’da yapılacağı açıklanan Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu’nda Başkan Adayı olan Engin Kandemir, konseyde oy kullanacak temsilcilerle önceki akşam bir araya geldi.

Anayasa Değişikliği Referandumu’nun ardından kısa bir süre sonra yapılacak Kent Konseyi seçiminde Başkan Adayı olan Engin Kandemir; STK’lar, Odalar, Dernekler, Kulüp başkanları, Muhtarlar ve Sendika Başkanları ile önceki akşam Akol Otel’de yemekli toplantıda bir araya geldi.

Yemeğin ardından konuşma yapan Başkan Adayı Kandemir, eski yönetimi de eleştirirken seçilmesi halinde yapacaklarından bahsetti. Kandemir, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“MAHKEMEYİ DAHİ MAHKEMEYE VERDİLER”

“Bugüne gelene kadar Çanakkale tarihinin en değişik ve en sancılı seçim süreçlerinden birini yaşadı. Bu sürece gelene kadar 2 ay bir hak ihlali, bir makam mevki işgali mevcut oldu. Her türlü hukuki mücadele verildi. Adaletin kör ve sağır olduğu, topal olduğu yerlerde asla anarşi engellenemez. Bunlar Çanakkale’de verilmiş olan Mahkeme kararlarını dahi hiçe saydılar. İzmir’e Bölge İdari Mahkemesine gittiler, mahkemeyi dahi mahkemeye verdiler. İzmir’de de red alınca, dediler ki biz Çanakkale Mahkemesi’nin nihai kararını tanıyoruz. İstemedikleri halde seçim kararı aldılar. Mazlum edebiyatı yapmak için de istifa ettiler. İstifaya gerek yoktu, zaten görev süreleri bitmişti. Burada şuanda bir şey var. Bir seçimden kaçmayan güzel bir topluluk var, bir de seçimden kaçmışlar var. Burada yürekli insanların olduğunu görüyorum. Buradaki sevgi, saygı içerisindeki insanların tek bir amacı var. Çanakkale’yi hep birlikte yönetmek…

“SEÇİLMİŞLİK ÖNEMLİDİR”

Kötü bir demokrasi örneği gösterdiklerini söyleyen Kandemir, “Çanakkale’nin en dinamiği ve bu şehrin gerçeği olan Sivil Toplum örgütlerini sen hangi hakla kabul etmiyorsun? Sen bu seçime giremez diyorsun… Yapmış olduğum sadece ve sadece demokrasiyi kötü yönde örnek göstermektir. Seçilmişlik önemlidir. Yüce Allah da peygamberimizi seçmiştir. O da bir seçilmiştir, o nedenle seçilmez bizim için önemlidir. Gençlerimiz, yaşlılarımız ve engellilerimiz için çalışmalar yapacağız. Gençlerimiz bataklıkta olmasın diye spor faaliyetlerini artıracağız. Projelerimizi soruyorlarsa, hem yönetim olarak hem kent konseyi yönetimi olarak soruyorum. Siz ne yaptınız? Hangi projeyi yönettiniz? Çanakkale’nin hiçbir tarihi değerini bu Çanakkale’de görebildiniz mi? Birçok azınlıklar yaşamış. Azınlıkları buraya çekecek hangi projeyi yaptılar?” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Toplantı, geceye özel konuk olarak katılan TÜRSAB’ın Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner’in Çanakkale’nin turistik açıdan değerlendirmesini yapmasıyla sona erdi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech