Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte Ezine Peynirine Dikkat

Sahte Ezine Peynirine Dikkat

Sahte Ezine Peynirine Dikkat

Ezine peyniri hakkında ortaya çıkan birçok haber ve tartışma Ezine peynirinin aslı hakkında pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Nahit Sezgin, gazetemize ortaya atılan tartışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.

Tüketicinin ilk önce marka ve üretim yerine bakması gerektiğini ifade eden Ezine Peynirciler Dernek Başkanı Nahit Sezgin; “Bir peynirin Ezine peyniri olabilmesi için Ezine’de üretilmesi gerekiyor. Ezine’de üretilen her peynir de Ezine peyniri standardında değildir. Ezine Peynirciler Derneği logosunun varlığına dikkat edilmesi gerekiyor. Logo varsa Ezine standardına uygundur.”

“ÖNCELİK FİYAT DEĞİL KALİTE”

Sezgin dernek logolu peynirin farkını ise şöyle anlatıyor; “Ezine Peyniri Ezine, Ayvacık ve Bayramiç ilçeleri hudutları içerisinde üretilen sütlerden yapılır. Tüketici, her Ezine peyniri yazısına aldanmamalı. Türkiye’nin herhangi bir noktasında Ezine yazısı görülebilir. Ezine’de üretilen peynir miktarı zaten bu kadar değil. Aslı bizim Türk Patent Enstitüsünden tescil ettirdiğimiz bu coğrafi alan içerisinde üretilen peynirdir. Asıl Ezine Peyniri yapılırken mevsiminde koyun keçi ve inek sütleri belli oranlarda karıştırılmaktadır. Daha ciddi işçilik ve kalite öncelikli üretilmektedir. En az 6 ay depolarda bekletilip olgunlaştırılmaktadır. Ezine peyniri fiyat değil kalite öncelikli bir peynirdir. Ezine peyniri de beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve benzeri peynir çeşitleri gibi bir isim halini aldı. Her beyaz peynir Ezine peyniri değildir. Ezine peynirinin aroması farklıdır.”

“LOGOSUZ PEYNİRLER TOPLATILACAK”

Logosuz ve sahte peynirler hakkında yasal yollarla mücadele edeceklerini belirten Sezgin; “Son iki ay önce çıkan torba yasada taklide karşı ciddi yasalar bulunuyor.  Toplatma ve ceza gibi yaptırımları var. Ezine’de üretilmemiş herhangi bir peynirin Ezine’de üretildi diyerek satılmasının artık cezaları var. Yakında gerekli işlemleri yapmaya başlayacağız. En büyük sıkıntımız taklitler. Bizim ürünümüz zaten markalaşmış durumda. 20 yıl önce taklitler yokken Ezine peynirinin reklama dahi ihtiyacı yoktu.”
şeklinde konuştu.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech