Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan’dan Ezineli esnafa hayır ziyareti

Gökhan’dan Ezineli esnafa hayır

Gökhan’dan Ezineli esnafa hayır ziyareti

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ezine Esnaf Odası, Kooperatif Başkanları ve Ezineli Muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Geyikli Belediye Baskani Ercan Yilmaz, Ezine Chp İlçe Başkanı Serdar Eren, Ezine İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Yilmaz Çanakale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın katıldığı toplantıda referandum sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Ezine Esnaf Odası, Kooperatif Başkanları ve Ezineli Muhtarlara konuşma yapan Başkan Gökhan anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini bildirdi.

Sandıktan evet oyu çıkarsa, 18 maddelik anayasa değişikliğinde sadece iki maddenin değişeceğini ifade eden Başkan Gökhan; “ 2,5 yıl sonra yürürlüğe girecek 16 madde için neden bu kadar telaş ediliyor?  Bu yasadışılığı yasallaştırmaktır. Böyle bir anayasanın referandumdan geçmesi için en az yüzde seksenlik bir kabul gerekir. Yüzde elli diliminde bir kabul ülkeye barış getirmez” dedi.

Anayasa maddelerine ilişkin görüşlerini bildiren ve beni bir hemşeriniz olarak görün diyen Başkan; “ Anayasa değişikliği halinde Cumhurbaşkanı yardımcıları atanacak. Kim bunlar, biz bunu bilecek miyiz? Cumhurbaşkanı devleti temsil eder. Cumhurbaşkanının yokluğu halinde yerine vekâlet edecek kişi devleti temsil edecek. Buna evet denmemesi gerektiğine inanıyorum. Referandum ülkeyi ikiye böler, bizi aldatmaya çalışıyorlar.  Yeteri kadar bölündük, artık birliğe ihtiyacımız var” dedi.

Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek de anayasa maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Milletvekili Erkek; “ Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında yetkilerin tek elde toplandığı Başkanlık Sistemi yürürlüğe girerse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çöker.  Yargının birilerinin eline geçmesi demek de adaletin çökmesi demektir” dedi.

Başkan Gökhan ve Milletvekili Erkek kahvaltının ardından beraberindeki heyetle birlikte Ezineli esnafı ziyaret etti.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech