Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Atikhisar için yetki istedi

Başkan Atikhisar için yetki

Başkan Atikhisar için yetki istedi

Çanakkale Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısına Atikhisar Barajı Havzası’nda gerçekleştirilmek istenen altın madeni projesi damga vurdu. Açılış konuşmasında maden projesi sebebi ile yaşam kaynağımızın tehlikede olduğunu belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, maden faaliyetlerine karşı yapılması gereken işlemler için meclisten yetki istedi.

Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısına Atikhisar’da altın maden şirketlerinin almak istediği işletme ruhsatı gündem oldu. Açılış konuşmasında yaşam kaynağı Atikhisar barajının tehlikede olduğunu belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Altıncılar ortalığa çıktılar” dedi. İşletmelerin maden işletme ruhsatı alma aşamasına geldiklerini belirten Başkan Gökhan; “Orman Bölge Müdürlüğü Kirazlı bölgesinde 2 Bin 500 dönüm alanı altın arama faaliyeti için tahsis ettiğini duyurdu. Yaşam kaynağımız tehlikede. Çevreci arkadaşlar maden firmasının faaliyet göstermek istediği alandaki itfaiye kulesine gidip bayrak astılar, mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. Ben de gitmeyi düşünüyorum, meclisten gitmek isteyen arkadaşlar olursa götürürüz. Alamus firması bu noktada işletme ruhsatını almak üzere gerekli çalışmaları yapıyor. Valilik kararıyla alabilme durumuyla karşı karşıyayız.” dedi.

Başkan Gökhan madencilik faaliyetlerinin doğa ve insana verdiği kötü sonuçları ve yaşanan olayları içeren bir sunum gerçekleştirdi. Getirdiği kötü sonuçların ardından halkın yoğun tepkisi sonucunda El Salvador’daki madencilik faaliyetlerinin geçtiğimiz Mart ayının sonunda yasaklandığını ifade eden Başkan Gökhan, Kirazlı’daki direnişe sonuna kadar destek olduğunu belirtti.  Önümüzdeki ay yapılacak olan toplantıda Başkan Gökhan’ın yetki istemi meclis tarafında oylanacak.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech