Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milletvekili Birleştirici Olmalı”

“Milletvekili Birleştirici Olmalı”  AK

“Milletvekili Birleştirici Olmalı”

 AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un katıldığı bir programda sarf ettiği sözler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un katıldığı bir programda kullandığı “Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz” sözlerine yanıt veren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Biz zamanında düşmanı İzmir’den denize döktük. Sayın Bozkurt denize düşman dökmek istiyorsa Almanya, Hollanda ve PKK ile uğraşsın bu milletin vatansever evlatlarının üzerinden elini çeksin” diye konuştu.

VEKİL GİDER’DEN O SÖZLERE TEPKİ

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un skandal açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Halk tarafından seçilen bir milletvekilinin birleştirici olması gerekirken bölücülüğe ve ayrımcılığa varan sözler kullanmasının bir aymazlık olduğuna işaret eden Milletvekili Gider, CHP yönetiminin Bozkurt’un sözlerine yönelik bir açıklama yapmamasını da manidar bulduğunu söyledi. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un, referandumda evet oyu kullanacaklar için sarf ettiği: “Diyelim ki ‘Evet’ çıktı. Kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye Sakarya’ya Dumlupınar’a… Ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz” sözlerine tepki gösteren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider: “Hayır diyenleri terörist olarak gördüğümüzü iddia edenler bugün ırkçılık yapıyor” dedi.

“CHP BOZKURT’UN ARKASINDA”

Referandum süreci başladığı günden bu yana CHP başta olmak üzere bir hayır ittifakı kurulduğuna dikkat çeken Milletvekili Gider, CHP’li vekilin evet çıkması halinde yeni bir kurtuluş savaşı içerisine girme hevesinde olduğunu söyledi. Böyle bir girişime gerek olmadığını vurgulayan Milletvekili Gider: “17 Nisan sabahı sonuç ne olursa olsun aynı güne uyanacağız. Aynı okulda, işyerinde, camide sohbet edeceğimiz gün gibi ortadayken bu bölücülük neden” diye konuştu.

Milletvekili Gider, Bozkurt’un sözlerine karşılık CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir açıklama gelmemesini manidar bulduğunu belirterek: “CHP’nin bu tavrı, Bozkurt’un arkasında olduğunun belirtisidir. Atatürk’ün partisine yakışmayacak bir yol benimsiyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech