Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evet oyu verecekler duygusal yaklaşıyor”

“Evet oyu verecekler duygusal

“Evet oyu verecekler duygusal yaklaşıyor”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, referandum çalışması kapsamında esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Referandum konusunda esnafla sohbet eden Başkan Gökhan süreci değerlendirerek; ”Evet oyu verecekler olaya duygusal yaklaşıyor” dedi.

Dün, Demircioğlu Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan vatandaşları sandığa davet etti.  Oy vermeyeceğini açıklayan genç esnaflara aktif siyasetin önemini anlatan Başkan Gökhan, “evet” oyu vereceğini açıklayan esnafla da bir süre sohbet etti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada; “Esnaf gezilerimiz de kararsız seçmenle pek karşılaşmadık. Vatandaşlar içerisinde elbette kararsız seçmen vardır. Ama biz eminiz ki kararsız seçmenin %80’i ‘hayır’ oyu kullanacaktır.  Evet diyecekler bunu açık yüreklilikle söylüyor. Ama hayır diyeceklerin içinde olduğu seçmenler konumları gereği oyunu açıklayamıyor.  Biz kararsız seçmenlerin içindeki oy vermeye gitmeyecek vatandaşlarımızı ikna etmek istiyoruz. Evet de dese hayır da dese her vatandaş oy vermeli. Kararsızlar sandıkta hayır diyecektir. Evet oyu verecek seçmenler, konuya tamamen duygusal yaklaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakan’a ya da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne olan sevgilerinden dolayı bu kararı alıyor. Bugünkü ziyaretlerimde de buna rastladım. Anayasa değişikliğinin hiçbir maddesini savunmuyor, hatta bize hak veriyor. Ama o duygusallıktan dolayı evet oyu vereceğini ifade ediyor. Apart topar ortaya konmuş bu metin için her geçen gün hayır oyları artıyor. Bu metni okuyup anlayıp buna evet diyecek herhangi bir kişinin olacağını zannetmiyorum”

“DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ BÖYLE DEĞİŞİKLİK”

Referandumun sonucu hakkında bir değerlendirme yapan Başkan Gökhan; “Referandum sonucunda hayır çıkarsa hiçbir şey olmaz. Mevcut sistem devam eder. Parlamenter sistemde olan sıkıntılar hızla çözülmeye başlanır. Hayır oyu çıkarsa bunun topluma faydası olur. Evet oyu çıkarsa da iki buçuk yıl boyunca hiçbir şey olmayacak. İki madde değişecek. Sayın Cumhurbaşkanı partisinin genel başkanı olacak. Hakimler savcılar yüksek kurulu seçime gidecek. Diğer 16 madde ise iki buçuk sene bekleyecek. Ekonomik sıkıntılar ve terör devam edecek. Evet oyu çıkarsa yeni seçime kadar bu gerginlik devam edecek. Bir şey değişmeyecek. Dünyanın neresinde görülmüş iki buçuk sene sonrasına yönelik anayasa değişikliği” şeklinde düşüncelerini ifade etti. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech