Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Vekilleri Öz ve Purçu’ya Sevgi Seli

CHP Vekilleri Öz ve

CHP Vekilleri Öz ve Purçu’ya Sevgi Seli

Referandum çalışmaları için Çanakkale’ye gelen İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte Çanakkaleli Roman Vatandaşlara Seslenen Öz; “Halkımızın, yoksulumuzun, emekçimizin alın terinin olmadığı bir referandum değişikliğine hep birlikte hayır diyeceğiz.” dedi.

Çanakkale’ye gelen İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Gelibolu, Lapseki, Biga, Çan, Bayramiç, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde ziyaret ettiği roman mahallelerinde coşkuyla karşılandı.

İzmir Milletvekili Özcan Purçu’yu beklerken Çan Güngören mahallesinde kahve ziyareti gerçekleştiren Öz, Roman vatandaşlarla sohbet edip hasret giderdi. 16 Nisan’da kullanılacak Hayır oylarının gelecek için, birlik ve beraberlik için çok önemli olduğunu söyleyen Vekil Öz, kahvede yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Roman açılımı diye başlattıkları süreçte roman vatandaşlarımızı kandırdıklarını hepimiz gördük. İş, meslek sahibi olmalılar, eğitim görmeliler ve insanca yaşayacakları konutları olmalı dediler ama konutları hala tamamlamadılar. Yerlerinden, evlerinden olan roman vatandaşlarımız oldu. Mülteci kamplarındaki alt yapı hiçbir roman mahallemizde yok. Bırakın alt yapıyı hala çadırlarda, elektrikten, sudan, temel gereksinimlerinin karşılanmasından yoksun yaşamak zorunda kalan roman vatandaşlarımız var.

“ROMANLAR ÜLKEMİZİN GÜLEN YÜZÜDÜR”

Mülteciler için harcanan para 20 milyar doları geçti. Bu para kendi vatandaşımız için, yoksulumuz için harcanabilirdi. Suriyelilere sağlanan iş, eğitim, konut imkanı Roman vatandaşlarımız içinde sağlanabilirdi. Roman vatandaşlarımız, ülkemizin gülen yüzüdür fakat AK Parti’nin 15 yıllık iktidarında roman vatandaşlarımızın yüzü hiç gülmedi. Suriyeliler, bugün ülkede ticaret yapıyorlar, devlete tek kuruş vergi ödemiyorlar. Suriyelilere ücretsiz konut imkanı veren AK Parti, şimdi 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek istiyor ve 16 Nisan’dan da evet çıkarsa tek kararname ile 4 milyon Suriyeli’yi vatandaş yapabilir. Kendi vatandaşlarımız aç, yoksul, bitap durumdayken, Suriyelilere yapılan bu yardımlarda vatandaşlarımızın hakkı yenmektedir. Kendi vatandaşlarımıza sahip çıkmak, yaşam imkanlarını iyileştirmek her şeyden önce gelmelidir. Seçimden seçime hatırladıkları roman vatandaşlarımızdan, şimdi oy istemek için bile gidemiyorlar. Çünkü değiştirilmek istenilen referandum maddeleri milletin yararına değil, bir kişinin yararınadır.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Çan’a gelmesiyle CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları, partililer ve 24. Dönem Milletvekili Ali Sarıbaş ile birlikte Çan Güngören Mahallesi’nde Roman vatandaşlara seslendi.

“Bizleri güler yüzle karşılayan hemşerilerimize teşekkür ederiz” diyerek sözlerine başlayan Öz; “Halkımızın, yoksulumuzun, emekçimizin alın terinin olmadığı bir referandum değişikliğine hep birlikte hayır diyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech