Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepez Belediyesinden Ju Jutsu semineri

Kepez Belediyesinden Ju Jutsu

Kepez Belediyesinden Ju Jutsu semineri

Çanakkale Kepez Belediyesi Ek Hizmet Binasında Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün boyunca Ju Jutsu Semineri gerçekleştirdi.

Kepez Belediyesi hafta sonu Ju Jutsu semineri gerçekleştirdi. Katılımcılara Ju Jutsu sporunu anlatmak ve bu savunma sanatı konusunda bilgilendirmede bulunması adına seminere Osman Ergün Arpacı, eğitici olarak çağırıldı. Cumartesi günü saat 11:00’da başlayan seminerin ilk ayağı Kepez Belediyesi personelinin katılımı ile başladı. Belediye personelinin büyük bir ilgi gösterdiği seminere, Çanakkale Shoshin Dojo öğrencileri de katıldı. Osman Ergün Arpacı’nın Ju Jutsu sanatıyla alakalı olarak gösterdiği örnek hareket ve figürleri Shoshin Dojo öğrencileri yapmaya çalıştı. Personel için yapılan bu seminerden sonra Cumartesi gün saat 14:00 ve 17:00’de iki seminer, Pazar gün ise saat 14:00’da yapılan bir seminer sonrası program tamamlanmış oldu.

İstanbul’da ikamet eden ve üç ayda bir Çanakkale Shoshin Dojo öğrencileri için Çanakkale’ye gelen eğitmen Osman Ergün Arpacı, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “20 yaşından beri savaş sanatları ile uğraşıyorum. Yaklaşık 20 yıldır Ju Jutsu dersleri veriyorum. Bu gün burada olma sebebimiz Ju Jutsu. Bu spor kökleri orta çağ Japonya’sına dayanan, savaş alanında silahınızı kaybettiğiniz zaman karşınızdaki insanı nasıl etkisiz hale getirebileceğinizi öğreten bir sanat. Bugün burada bulunan öğrenciler Çanakkale Shoshin Dojo sanatı öğrencileri. Ben İstanbul’da yaşıyorum. Üç ayda bir düzenli olarak Çanakkale’ye gelip buradaki arkadaşlarıma teknik bilgi anlamında yardımcı oluyorum. Bu gelişimde Kepez Belediyesi, bizim personelimize bir sunum yapar mısınız? dedi. Bize burayı tahsis ettiler. Bir anlamda Kepez Belediyesinin misafiriyiz.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech