Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezine Peyniri markalaşma yolunda

Ezine Peyniri markalaşma yolunda

Ezine Peyniri markalaşma yolunda

Çanakkale Ticaret Borsası Mart ayı Meclis toplantısında konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen Çanakkale’de 3-4 Mayıs tarihlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 81 ilin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin katılacağı Peynir Çalıştayının gerçekleştirileceğini belirtti. Üzen, Ezine Peynirinin tanıtımı ve markalaşması için çalışmaların yapılacağının altını çizdi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Çanakkale Ticaret Borsası Mart Ayı Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, 13 Mart’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcı Mehmet Daniş ile Çanakkale’deki kurum, oda ve birliklerin bir araya geldiği bir toplantının gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’de ve Çanakkale’de tarımsal sorunların ve çözümlerinin tartışıldığını açıklayan Üzen, Mayıs ayında yapılacak olan Ulusal Peynir Çalıştayı ve Peynir Etkinliklerinin gerçekleştirilmesi kararının alındığını ifade etti. 4-5 Mayıs tarihlerinde iki gün sürecek Çalıştaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 81 ilin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin katılacağını söyledi.

Üzen, Çanakkale Belediyesi ile beraber Halk Bahçesi’nde kurulacak stantlar ile Çanakkale’nin yerel tatlarının ve Ezine peynirinin tanıtılacağını ifade etti. Gerçekleştirilecek etkinlikle önemli olanın Çanakkale’nin değerlerinin ve markalarının ön plana çıkartılması olduğunu belirten Üzen; “Önümüzdeki 4-5 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’de Ulusal Peynir Çalıştayı ve Etkinlikleri yapılacak. Bu Peynir Çalıştayı’na Türkiye genelindeki peynir üreticileri Çanakkale’ye gelecek. Bakan Bey gelecek, 81 ilin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bürokratlar ile birlikte gelecekler. 81 ilden bu kadar kişi gelmişken Çanakkale’nin yerel ürünlerinin ön plana çıkmasını istiyoruz. Bunun ile ilgili bir festival alanı yapalım dedik. Çanakkale Belediye Başkanımızdan Halk Bahçesi’nin olduğu yerde bir teşhir alanının bize tahsil etmesini isteyeceğiz. Stantların konulmasına ve halk ile bütünleşerek tanıtımların yapılmasını kendilerinden rica ediyoruz” diye konuştu.

“EZİNE PEYNİRİ VE MARKALARIMIZI TANITMAK”

Asıl amacın Çanakkale markalarının tanıtımı olduğunu belirten Üzen; “Buradaki amacımız peynir üreticisinin gerçek Ezine Peynirini görmesini sağlamak. Ezine Peyniri ile alakası olmayan ancak ticaretini yapan onlarca üretici var. Onlara da gerekli mesajların Çanakkale’den verilmesini arzu ediyoruz.  Bizim orada tek gündem maddemiz olacak. Bu da Ezine Peynirinin piyasadaki taklitleri. Bakanlığın bulduğu ve bize önerdiği bir ajans ile çalışıyoruz.” şeklinde devam etti.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech