Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale İŞKUR’dan Yenicede Süt İşleme Tesisine Ziyaret

  Çanakkale İŞKUR’dan Yenicede

 

Çanakkale İŞKUR’dan Yenicede Süt İşleme Tesisine Ziyaret

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Yenice ilçesinde faaliyet gösteren Mezre Süt Ürünleri İşleme Tesisini ziyaret ederek tesis hakkında yetkililerden bilgiler aldı.  

Firma sahipleri Servet Atalay ve oğlu Ahmet Atalay , firma hakkında şu bilgileri verdi; 1875 m2 kapalı alana sahip 2 binadan oluşan tesisimiz günlük 40,8 ton süt işleme kapasitesine sahip. İlçe ve civarında üretilen süt miktarı mevsimsel olarak değişiklik gösterse de ortalama günlük 200 ton civarındadır. Bu üretimin yaklaşık 60 tonu Yenice merkez ve kuzeyindeki civar yerleşimlerde yapılmakta olup 140 tonu ise Yenice ilçesinin güneyindeki yerleşimlerde yapılmaktadır. Yenice merkezde ortalama 25 ton/gün süt işleyen iki tesis bulunmakta ve yaklaşık günlük 175 ton süt ise Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’deki diğer tesislere taşınmaktadır. Var olan ve artma trendin de ki üretiminin bölgede değerlendirilerek bölge ekonomisine daha fazla katma değer sağlanması amaçlanmaktadır. Faaliyet kapsamında üretilecek ürünler; klasik beyaz peynir, eski kaşar, lor peyniri ve tereyağıdır. Süt işlemede Nano filtrasyon kullanılarak sektörde söz sahibi olmayı amaçlamaktayız. Tesiste toplam 17 kişi istihdam etmeyi düşünüyoruz.

            Çanakkale İŞKUR İl Müdür Ali Çalışkan ise tesis hakkında şunları söyledi; Yenice ilçesi ve civarının ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlçede üretilen tarımsal ve hayvansal ürünleri işleyecek yeterli endüstri tesisi bulunmamaktadır. Bu tür yatırımlarla bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacağını düşünüyoruz, İŞKUR olarak işletmelerimize İstihdam Teşvikleri ile destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech