Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağda solda ekmek sattırmayacağız”

“Sağda solda ekmek sattırmayacağız”

“Sağda solda ekmek sattırmayacağız”

Çanakkale’ye günde 10 bin adet merdiven altı ekmek girdiğini belirten Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, kayıt dışı ekmek yapan ve satan yer ve kişileri fırıncılar ile beraber tespit ettiklerini belirtti. İş, Valilik, Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye ile beraber gereken işlemleri yapacaklarını söyledi.

Balıkesir de dâhil olmak üzere Çanakkale’ye günde 10 Bin adet köy ekmeği geldiğini ifade eden İş, fırıncıları en çok bu durumun mağdur ettiğini belirtti. Birçok fırının denetlendiğini ve kontrol edildiğini söyleyen İş, köy ekmeklerinin nerede ve nasıl üretildiğinin bilinmediğini açıkladı. Cami önlerinde, sokak ve kahvehanelerde ekmek satışı yapıldığını ifade eden İş, bu durumun mutlaka engellenmesi gerektiğini belirtti.  İş, kayıt dışı ekmek yapan ve satan birçok kişi ve yeri tespit ettiklerini, bu satışları mutlaka engelleyeceklerini söyledi.

Kayıt dışı ekmeklere savaş açtıklarını açıklayan İş, gazetemize şunları söyledi;

Fırıncıların tek mağdur oldukları durum bu değil. Kayıt dışı merdiven altında, köylerde nerede üretildiği bilinmeyen 10 Bin ekmek her gün Çanakkale’ye giriyor. En mühim durum bu. Fiyat verilir. Fırıncıları asıl üzen durum bu. Balıkesir’den her gün 5-6 bin ekmek geliyor. Nerede üretildikleri belli değil.  Bunlara ceza yazmaları mümkün değil. Sayın Valimize bu durumu izah ettim. Kayıt dışı gelen her gün 10 bin ekmek var. Her caminin önünde ekmek satılıyor. Bu ekmekler buralarda, Pazar yelerinde satılmaz. Ekmek, fırında ve marketlerde hijyenik bir biçimde satılır.

“BİLDİĞİMİZ KAYIT DIUŞI EKMEK ÜRETEN YERLER VAR”

“Çanakkale’de de bildiğimiz kayıt dışı ekmek yapan yerler var. Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleri fırınları denetimlerini yapıyorlar. Numune alıp değerlendiriyorlar. Eğer sıkıntılı bir durum varsa en az 15 Bin TL ceza kesiliyor. Ancak buraların denetlenmesi mümkün değil. Yerleri adresleri belli değil. Kayıt dışılar.”

“TESPİT ETMEMİZ HALİNDE YARDIMCI OLACAKLAR”

“Vali Yardımcısı ile görüştük. Tarım İl Müdürümüz böyle bir durum varsa her konuda yardımcı olacağını söyledi. Köyler içi jandarma ile görüştük. Kendileri bize yazı yazmamız halinde yardımcı olacaklarını söylediler. Tarım İl Müdürümüz nerede ekmek çıktığını, hangi arabalar ile satış yaptıklarını, kimlerin yaptığını tespit etmemiz halinde yardımcı olacaklarını söylediler. Bizde çoğunu tespit ettik.

“SAĞDA SOLDA EKMEK ATTIRMAYACAĞIM”

“Dürüst çalışan esnafın her zaman yanındayız. Kayıt dışı bu esnafın ekmeğine ortak oluyor. Cami önlerinde, pazarda, kahvelerde, sağda solda ekmek sattırmayacağım. Gerekirse Sağlık Bakanlığına kadar gideceğim.  Öncelikle burada Vali Yardımcımız, Tarım İl Müdürümüz ve Belediye Başkanımız ile görüştüm. Hepsi yardımcı olacaklarını söylediler. Umarım kendileri ile beraber bu sorunu çözeceğiz.” (Eren Aşnaz)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech