Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz’den Yurt Dışındaki Seçmenlere Çağrı

Yabancı Ülkelerle Yaşanan Gerginliğin

Yabancı Ülkelerle Yaşanan Gerginliğin Amacı Vatandaşımızın Kullanacağı Oyu Etkilemektir 

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; Lapseki ve Ezine esnaf, kahve ve köy ziyaretlerinde yurt dışında yaşayan seçmenler ile ilgili basın açıklaması yaptı.          

Öz; 16 nisanda ülkemizde yapılacak referandum oylamasının, yurt dışı seçmen için 27 Mart Pazartesi başladığına dikkat çekerek yurt dışı seçmen olan yaklaşık 3 milyon vatandaşımızı sandıkta oy kullanmaya davet etti.

CHP’li Bülent ÖZ; “3 milyon vatandaşımızın yaşadığı Avrupa Ülkeleri ile ilişkilerin yıpratılması, o ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızı doğrudan etkilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın hiçbir ülkede tedirgin yaşamalarını istemiyoruz. Avrupa’ya sokulmayan bakanlarımızdan sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun “Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanları Almanya’ya, Hollanda’ya giderken engelleniyorsa, kabul edilemez. Buna karşı her türlü tepkimizi gösteriyoruz ve göstereceğiz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Lafta peynir gemisi yürümez. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanını Hollanda’ya sokmuyorlarsa, bakan, kendi büyükelçiliğine gidemiyorsa Hollanda’yla ilişkilerimizi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya’da bizim bakanlarımıza engel çıkarıyorlar. Çağrıda bulunuyoruz Hükümete. Almanya bizim bakanımızı sokmuyorsa, Alman askerlerinin bizim İncirlik’te ne işi var. İsrail gibi olmasın, Rusya gibi olmasın. Gidip sonra özür dilemeyelim. Söz söylüyorsan arkasında duracaksın. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” demesine rağmen Almanya için nazi göndermesi yapmak, Hollanda’ya nazi kafası söylemi ile uçaklarınızı ülkemize nasıl göndereceksiniz demek, yaşanan süreci daha da zora sokmaktan başka bir sonuç olamaz. Sadece sözle ilişkileri germe yolunu tercih eden Cumhurbaşkanı ve AK parti, milletimizi kandırmaya çalışmaktadır.” dedi.
Vaadlerin Hiçbiri Anayasa Değişikliğinde Yer Almıyor

Öz; “AK Parti meydanlarda değiştirilmek istenilen maddeleri anlatmak yerine siyasi parti vaatlerini sıralamaktadır. Vaat ettiklerinin hiçbiri anayasa değişikliğinde yer almamaktadır. Milli duygularımızı yönlendirecek açıklamalarla Avrupa ülkelerini kendimize düşman gibi göstererek oy istemeleri hiçbir mantığa sığmamaktadır. İnanıyorum ki, vatandaşlarımız, yanlış yönlendirmelere ve oy verme iradelerini baskı altına almaya çalışmalara en güzel cevabı sandıkta verecektir.

Elbette genel seçim olduğunda vatandaşlarımız desteklediği partisine oy atabilirler fakat bu seçim bir parti seçimi değildir. Milli İrade Mecliste mi kalsın, Bir kişinin kararnamelerine mı bırakılsın oylamasıdır.

Avrupa’da Pazartesi başlayan oy verme işlemlerinde Vatandaşlarımızı, Ülkemizin geleceğini bir kişinin kararlarına bırakmamak için Hayır oyu vermeye davet ediyorum” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech