Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manevi Başkentte gala gecesi

Manevi Başkentte gala gecesi

Manevi Başkentte gala gecesi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl etkinlikleri kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında düzenlenen Uluslararası Truva Atı Film Festivali Gala Gecesi gerçekleştirildi.

Uluslararası Truva Atı Film Festivali Gala Gecesine Çanakale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Vekili Elif Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin,  İletişim Fakültesi Dekanı İsmail Tarhan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayacak olan Zülküf Memiş katıldı.

Festivalin gala gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin 19 üniversitesinden manevi başkent Çanakkale’ye gelen öğrenciler birbirinden kıymetli kısa filmler ile etkinlikte yer aldı. Gala gecesi başlamadan önce Rektör Yücel Acer ve Hülya Koçyiğit sohbet etti. Uluslararası Truva Atı Film Festivali Birincilik Ödülü Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Türk Sinemasının duayen oyuncusu Hülya Koçyiğit tarafından verildi. Hülya Koçyiğit ödülün açıklanmasını Vali Orhan Tavlı’dan rica etti.  Vali Tavlı; “Türkiye’nin değişik üniversitelerinden şehrimize gelen kısa filmler ile Çanakkale anlatıldı.  Böylesine anlamlı bir şehirde Türk Sinemasına adını altın harflerle yazdıran duayen sanatçımız Hülya Koçyiğit hanımefendi ve saygıdeğer sanatçılarımızı ilimizde misafir etmekten onur duyuyorum. Saygı değer sanatçımız birinciyi benden açıklamamı istediler. Teşekkür ediyorum” dedi. Birincilik Ödülü yönetmenliğini Ayris Alptekin’in yaptığı Kot Farkı adlı filme verildi.

Açılış konuşmasını yapan Festival Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal; “ Sinema meselesi ve hikâyesi olan en önemlisi dünyaya söylenecek iki çift lafı olanların evrensel dilidir. Bizler mirasçısı olduğumuz bu çok özel coğrafyada bu dili birlikte kurup kendi hikâyelerimizi keşfetmek üzere bir yolculuğa çıktık. Üniversitemizin 25. Kuruluş yıldönümü ile birlikte her yıl düzenlemeyi hedeflediğimiz kentimize ve üniversitemize yakışır uluslararası bir festival düzenledik. İlktir, heyecan doruktadır. O yüzden kusurlarımızı affedin. Sayın Rektör Yücel Acer ve Sayın Dekan İsmail Tarhan’ın destekleri olmasaydı asla başlayamazdık.  Sayın Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir ve ekibi olmasaydı sürdüremezdik. Hepinize teşekkür ederiz. Şu anda aramızda olan Türk Sinemasının efsane yıldızı Hülya Koçyiğit başta olmak üzere, Derviş Zaim, Ahmet Yenilmez, Uğur İçbak ve Mehmet Çoban’a da çok teşekkür ediyorum. Bu festivale 285 başvurunun olacağını hayal bile edemezdik. 10 farklı üniversiteden 20 öğrenci ile Şehitliği ziyaret ettik.  Gitmeden önce onlara bir senaryo vermedik. Sadece ziyaret edeceğiniz şehitlik değil bastığınız toprağın altı kabristandır. Bakın, görün ve hissedin. Sinema önce hissetmektir dedik, öğrenciler bu ziyaretlerden çok kıymetli atölye çalışmaları çıkardı” dedi.

Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak ve Mehmet Çoban Uluslararası Truva Atı Film Festivali Üçüncülük Ödülünü ‘Kefaret’ adlı filme,  Rektör Yücel Acer ve Oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından İkincilik Ödülü ‘Arkhe’ adlı filme verildi. Şehitlik ziyareti atölye çalışmaları arasında birinciliği kazanan Çukurova Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi Ekibi; ‘Yaşatmak için Öldüler’ filmine ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları, Gelibolu Tarihi Alan Başkan Vekili Elif Erdoğan tarafından verildi.

Gecenin sonunda protokol üyelere misafir sanatçılara hediye ve plaket hediye edildi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech