Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kalifiye eleman bulamıyoruz”

“Kalifiye eleman bulamıyoruz” Çanakkale

“Kalifiye eleman bulamıyoruz”

Çanakkale Ticaret Borsası Mart ayı Meclis Toplantısı Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında ülkedeki siyasi gelişmelere ve Bakanlık tarafından başlatılan istihdam seferberliğine değindi.  Deniz, işyerlerinin kalifiye eleman bulmakta zorlanıldığını söyledi.

Çanakkale Ticaret Borası Mart ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ülke gündeminden ve Bakanlık tarafından gerçekleştirilen İstihdam seferberliğinin öneminden bahsetti. Açılış konuşmasına, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısının Amerika’da tutuklanmasını kınayarak başlayan Deniz;Bunun ülkemize yapılan büyük bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Bu durumun Amerika tarafından açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Biz açıkladığımız halde FETÖ denen bir zihniyeti teslim etmeyen Amerika’nın, benim Halk Bankası Genel Müdürümü tutuklamaması gerekiyor” diye konuştu.

“EVET’TE HAYIR’DA ÇIKSA HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum dolayısı ile Nisan ayı toplantısının gecikeceğini ifade eden Deniz, bireysel olarak istikrar açısından Evet çıkması gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Deniz, referandum için; “Önümüzdeki ay meclis toplantımız belki gecikecek çünkü bir referandum var. Çocuklarımızın kendimizin, gelecek neslimizin kararını vereceğimiz bir referandum geçireceğiz. Evet de çıksa, Hayır da çıksa ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sayede işimize, gücümüze, yatırımımıza, istihdam yapacağımız insanlara çok daha güvenle bakabiliriz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan istihdam seferberliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Deniz; “Hükümetimizin başlattığı istihdam paketi var. Bunu İŞKUR da destekliyor. Bu destekler ne kadar iyi olsa da bugün baktığımız zaman kalifiye, çalışacak eleman bulamıyoruz. Ülkede Suriyeliler, Özbekler, Afganlar çalışıyor. Bunu devlet suç olarak görebilir ama Türk insanı çalışmıyor. Bu işin bir gerçeği. Bugün işsizlik çok fazla diyorlar. İlk önce hayatımızı nasıl idam ettirebiliriz diye kendimize bakacağız. Hayatımızı çalışarak idam ettirebiliriz ve yatarak bu ülkeyi hiçbir yere götüremeyiz. Hepimizin çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki işlerimiz hayırlı olur. Biz batarsak ülkenin batacağını düşünüyorum. Biz yaşıyorsak bu ülke yaşıyor” dedi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech