Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale akıllı şehir olacak

Çanakkale akıllı şehir olacak

Çanakkale akıllı şehir olacak

Çanakkale’nin “akıllı şehir” vizyonuna katkı vermek üzere işbirliğine giden Kale Grubu, Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü İl Özel İdare Meclis Salonunda Akıllı Şehirler Semineri gerçekleştirdi.

Proje kapsamında yapılan ilk toplantı olan Seminere Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Gültekin ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin katıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı yaptığı konuşmada; “  Aklım fikrim Çanakkale projesinin şehrimize uygun olduğunu düşündük ve projeye destek vermeye karar verdik. Bu projenin Çanakkale’ye yakışacağını düşünüyorum. Güzel çalışmalara imza atacağız” dedi

Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Rana Birden Çorbacıoğlu; “Kale Grubu’nun 60. Yıl münasebetiyle geliştirdiğimiz ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesiyle teknoloji aracılığıyla Çanakkale’yi daha yaşanabilir ve sürdürebilirliğine katkı sunarak, rekabet gücünü yükseltmek, akıllı şehir kavramının farkındalığını artırmayı hedefliyorum. Bu şehrin tüm aktörleri ile bu projeyi gerçekleştirebilirsek,1915 köprüsü ile daha ulaşılabilir bir şehir olacak olan Çanakkale cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Bu proje ile Çanakkale’nin yaşanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine teknoloji aracılığı ile katkıda bulunarak rekabet gücünü yükseltebilmek ve “akıllı şehir” kavramının farkındalığını artırmak yoluyla,  Çanakkale’nin akıllı şehre dönüşümünün hızlandırılmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Akıllı şehirler, teknolojiye ayak uydurarak insan odaklı olarak planlanıyor. Akıllı park sistemleri, doluluk oranı uzaktan kontrol edilebilen konteynırlar gibi kent yaşamını kolaylaştırıcı unsurları barındıran Akıllı Şehirler ayrıca suçları izleme ve önlemek gibi ciddi kazanımlar barındırıyor.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech