Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biri bana anlatsın, evet vereyim”

“Biri bana anlatsın, evet

“Biri bana anlatsın, evet vereyim”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan referandum çalışmaları kapsamında Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve CHP İl Yöneticileri ile Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş’ın katılımı ile Çarşı esnafına ‘Anayasa’ya Hayır’ broşürü dağıttı. Evet, çıkması halinde neden iki buçuk yıl bekleneceğini soran Başkan Gökhan; “Biri bana anlatsın ‘evet’ vereyim” dedi.

Yeni Anayasa referandumuna az bir zaman kala çalışmalarda hız kazandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş, CHP İl ve Merkez İlçe Yöneticileri ile CHP’li Meclis üyelerinin katılımı ile ‘Hayır’ broşürü dağıtıldı. Şakirin Yerinde bir araya gelen Başkan Gökhan ve yöneticiler burada oturanlara broşürleri dağıtarak ‘Neden Hayır’ denilmesi gerektiğine yönelik anlatımda bulundu.  Daha sonra Çarşı esnafını gezen Başkan Gökhan, basına yaptığı açıklamada Çanakkale’de hayır’ın önde çıkacağını ifade etti. Gökhan, evet’in anlatılmadığını, polemikler ile evet oylarının arttırılamayacağını belirtti.

Referandum ile ilgili görüşlerini dile getiren Gökhan, yapılan çalışmalar ile ilgili; ”Bugün burada Çarşı Caddesinde neden hayır denilmesi gerektiğini anlatmak için esnafla bir araya geldik. Halkımızla sohbetler edip bilgilendirmeler yaptık. Çalışmalarımız günbegün devam edecek. Tahminler polemik konusu olabiliyor ama Çanakkale’de kendi gözlemim itibariyle hayırlar önde çıkacaktır diyebilirim. Bizim aslında hedefimiz katılımın çok olması yönünde. Yüzde 90’nın üzerinde katılımı arttırmamız lazım. Hepimiz ortak geleceğimizi kuruyoruz” dedi.

“EVET ANLATILAMIYOR”

Her geçen gün hayır oylarının tüm Türkiye’de artacağını iddia edebileceğini ifade eden Gökhan; “Çünkü gerçekten evet anlatılamıyor. Hayır diyenleri kötüleştirerek, hayır diyenlerin şahsı ile ilgili konuşarak, polemiklere girerek evet oyları artmaz. Biz hayırları birebir koyuyoruz. Basına çıkalım konuşalım diyorum ama gelmiyorlar. Çünkü savunamıyorlar,  çünkü sadece hayırcıları eleştiriyorlar. Biz ama metni eleştiriyoruz. Metinin içindeki tehlikeleri anlatmaya çalışıyoruz. Olmaması gerektiğini söylüyoruz, ucube garabet olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde devam etti.

“İKİ BUÇUK YIL KÖTÜ ŞARTTA MI YAŞIYACAĞIZ”

Referandumda evet çıkması halinde, uygulanmaya konması için neden iki buçuk yıl süre bekletilmesi gerektiğini soran Başkan Gökhan;  “Kısaca şu sorunun cevabını arıyorum. Bu anayasa değişikliğinde evet geçerse, neden iki buçuk yıl bekleyeceğiz. Prangalarımızdan kurtulacağız, ülke koşacak ve terör bitecek deniyor. Peki iki buçuk yıl bu kötü şartta mı bekleyeceğiz? Niye koşmuyoruz? Bunlar bir cumhurbaşkanının parti üyesi olması fırsatı verilerek, bir HSYK yeniden yapılanması ile mi olacak? Bana bunu bir anlatsınlar bende evet veriyim. Ama bu değişikliklerin söyledikleri ile bir alakası yok. Bu tamamen tek adam rejimine gitmek için yola çıkılmış bir sistem ve insanların duygularına hitap” şeklinde konuştu.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech