Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutluluk veren besinler

Mutluluk veren besinler Şehir

Mutluluk veren besinler

Şehir hayatının yoğunluğu, iş stresi, kişisel sorumluluklar gibi pek çok etken gün içinde kendimizi mutsuz hissetmemize yol açabiliyor. Böyle anlarda birçok kişi kendini yeniden iyi hissetmek için bir şeyler atıştırıyor. İşte sizi mutlu edecek besinler…

Çünkü bazı besinler içerdikleri seratonin gibi maddeler nedeniyle mutluluğun kapılarını aralayabiliyor. Mutluluk veren besinler sayesinde stresi azaltırken, kilo almamak için tüketilen miktarlara dikkat etmek gerekiyor.

Bitter çikolata: Tatlı istediğini diğer çikolatalara oranla daha hızlı keser. Kahvenin yanında küçük bir ya da iki kare bitter çikolata tüketmenin sakıncası yoktur.

Muz: Seratonin içeriği yüksek olan bir meyvedir. Ara öğün olarak günde 1 tane tüketilebilir.

Ceviz: Fındık, çiğ badem, fıstık gibi kuruyemişler de seratonin açısından zengin olsalar da ceviz bu konudaki en etkin kuruyemiştir. Günde 2-3 ceviz tüketmek kişinin stresinin azalmasına ve kendini daha mutlu hissetmesine yardımcı olabilir.

Ay çekirdeği: Hem çiğneme refleksini harekete geçirmesi hem de yüksek seratonin oranıyla stresi azaltan önemli bir yiyecektir.

Kuru incir: Seratonin içeren kuru meyvelerin başında kuru incir gelmektedir. Ara öğünler tercih edilen kuru incir kan şekerini düzenleyerek kaygı seviyesini azaltır.

Bezelye: Ana öğünlerden birinde bezelye tüketmek kişinin kendini daha iyi hissetmesini yardımcı olmaktadır. Bezelye seratonin seviyesini yükseltmek için önemli bir kaynaktır.

Peynir: Kahvaltıda peynir tüketerek güne seratonin içeren bir öğünle başlamak ve gün boyu daha enerjik ve mutlu olmaya fayda sağlar. Miktarı kilo artışına neden olabilecek kadar çok olmamalıdır.

Tahıl salataları: Nohut, buğday, fasulye, kinoa gibi tahıl içeren salataların öğünlerin birinde tüketilmesi stresle baş etmede kolaylık sağlayabilmektedir.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech