Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı yaşamın mekanı SooFit

Sağlıklı yaşamın mekanı SooFit

Sağlıklı yaşamın mekanı SooFit

Çanakkale’nin sağlıklı yaşam ve diyet mutfağı SooFit, Çanakkale’nin en çok tercih ettiği mekânlardan birisi haline geldi. Diyetisyen ve beslenme koçları eşliğinde düzenledikleri programlar doğrultusunda müşterilerine sağlıklı beslenme menüsü hazırlayan mekân, aylık abonelik üzerinden onlarca insana sağlıklı bir yaşam sunuyor.

Dünya mutfakları şefi Özge Tanır ve ÇOMÜ Beden Eğitimi Yüksek Lisans öğrencisi aynı zamanda beslenme koçu Birçe Şılak’ın ortak olarak açtıkları SooFit, kısa sürede sağlıklı beslenmek isteyenlerin bir numaralı mekânı haline geldi. Diyetisyen ve yaşam koçları eşliğinde düzenledikleri beslenme programı ile sağlıklı beslenmeyi düzenleyen Soofit, aynı zamanda diyet yapmak isteyenlerin dolapların yeniden kendileri düzenliyor.

Yeni mekanları ile müşterilerine sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirten Tanır şunları söyledi;

“Biz iki ortağız arkadaşım Beden Eğitim Öğretmenliği mezunu aynı zamanda beslenme koçu şu anda sporcu beslenmesi ile ilgili yüksek lisans yapıyor. Bende 8 yıldır İstanbul’da dünya mutfakları şefli yapıyordum. Böyle bir şeyi ben çok istiyordum oda istiyormuş. Çanakkale’de tekrar karşılaştığımızda konu açıldı ve yapmaya karar verdik. Daha önce bir üretim mutfağından bunu yapıyorduk, iki ay kadar oradan sürdürdük ancak internet üzerinden çok fazla talep olunca bizde ara verip burayı açtık.”

“HERKES AYLIK PROGRAMA DAHİL OLUYOR”

“Biz bu işe sosyal medya üzerinden başlamıştık. O zaman bir şey yoktu ama günde 50 mesaj almaya başladık. Şu anda taleplerimiz baya iyi. Artık daha bilinçli müşteriler geliyor.  Daha önceden ne yaptığımızı pek anlamıyorlardı. Ancak artık herkes aylık programa dâhil olmak istiyor.”

 “ŞEKERSİZ TATLILAR ÖZEL ÜRETİM EKMEKLER”  

“Önceliğimiz sağlıklı yemekler. Kişinin alması gereken kalori hesabına göre menüler çıkartıyoruz. Aylık müşterilerimiz var. Onlara 3 ana öğün, artı iki ara öğün olmak üzere 5 öğün yemek gönderiyoruz. Bunlar haricinde menülerimizde de hemen her şey var. Bunların hepsi sağlıklı bir şekilde pişiriliyor. Tam buğday unu kullanıyoruz. Tatlılarımız tamamen şekersiz yapılıyor yani meyveler ile tatlandırıyoruz. Ekmekler yine bizim kendi ürünümüz. Hiç kızartma kullanmıyoruz. Yağlarımız farklı, özellikle aylık beslenmelerde üzüm çekirdeği yağı gibi antioksidan yağlar kullanıyoruz.”

“AMAÇ BİZE İHTİYAÇ DUYMADAN SAĞLIKLI BESLENME SAĞLAMAK”

“Burayı açmaktaki amacımız insanları biraz daha sağlıklı beslenmeye yönlendirmek. Her tarafta fastfood çılgınlığı olduğu için insanlar çok sağlıklı beslenmiyorlar. Biz hem bunu yapmak istiyoruz. Aylık devam edip kendi beslenme düzenlerini oturtup, bize ihtiyaç duymadan sağlıklı beslenmelerini gerçekleştirebilsinler istiyoruz.  Bunun haricinde kilo vermek isteyenlere beslenme koçu ve diyetisyen eşliğinde yardımcı oluyoruz. Bunu yapmak isteyen müşterilerimiz buraya gelerek ön bilgi formu dolduruyorlar. Herhangi bir hastalığı olup olmadığı, yiyip yiyemediği yiyecekler, günlük yaşantısı ve beslenme alışkanlığı nasıl, bunlar üzerinden beslenme koçu ile diyetisyen ile beraber günlük alması gereken kalori miktarına göre menüler hazırlıyoruz.”

(Eren Aşnaz)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech