Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

El emeği ile mutluluk

El emeği ile mutluluk

El emeği ile mutluluk

Kilitbahir köyünün kadınları boş zamanlarını Halk Eğitim Merkezi Kurs Merkezinde el sanatları öğrenerek ve üreterek değerlendiriyor.

Kilitbahir köyü Muhtarlık binasında bulunan bir oda, Eceabat Halk Eğitim Müdürlüğü Kurs Merkezi olarak kullanılıyor. Neslihan Gürbüz üç senedir köyde el sanatları öğretmenliği yapıyor. Kadınların üretme isteğinden ve becerilerinden son derece memnun olan Öğretmen Gürbüz, Mayıs ayı içerisinde Kilitbahir köyünde bir sergi açacak.

Öğretmen Gürbüz; “Üç boyutlu resim çalışmaları, tel kırma işleri, kurdele ile seccade işleme, süs eşyaları gibi birçok el emeği ürünü burada yapıyoruz.  Halk oyunları için bir kursumuz da açılacak. Kadınlarımız çok istekli ve becerikli. Ürettiklerini hem çeyiz olarak çocuklarına saklıyorlar hem de muhtarımızın bize sağladığı bir stant ile satış yapabiliyorlar” dedi.

Kursa gelen kadınlar ise üretmenin verdiği mutluluğu doyasıya yaşıyor. Değişik alanlarda el emeklerini ortaya koyan kadınlar düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Nurcihan Zenci: “Üretmek beni çok mutlu ediyor. Evde oturmaktan çok sıkılıyorum. Takı da yapıyorum, seccade de işliyorum. İki senedir kursa geliyorum. Kurdele nakışı yapıyorum.”

Serap Olcay: “Ben üç yıldır kursa geliyorum. Hiç el işi bilmiyordum. Bir şeyler üretmek çok hoşuma gitti. Çok çeşitli dallarda işler öğrendim. Bartın işi tel kırmayı çok sevdim. Çocuklarım için çeyiz hazırlıyorum. Evde boş oturmaktansa vaktimi değerlendiriyorum. Gelir elde eden kadın arkadaşlarım da var. Kendimi çalışan bir kadın gibi hissediyorum. Evde televizyon seyretmektense buraya gelip bir şeyler üretmek ve öğrenmek çok güzel. Ayrıca kendimi önemli hissediyorum. Burada vakit geçirmek beni mutlu ediyor.”

Emine Serpil Tınaz: “Uzun zamandır bu kursa geliyorum. Makine nakışları, vitray çalışmaları gibi birçok el işi yaptım. Herkese tavsiye ediyorum. Muhtarımız da bize çok destek oluyor.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech