Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale ruhu tekrar ayağa kalktı”

“Çanakkale ruhu tekrar ayağa

“Çanakkale ruhu tekrar ayağa kalktı”

Dün gerçekleştirilen Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2017 yılı Olağan Genel Kurulu’nda söz alan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Türkiye’nin kendi ayakları üstünde duran, güçlü bir yapıya kavuştuğunu belirterek “Çanakkale ruhu tekrar ayağa kalktı. Bu Türkiye’yi kimse tutamaz.” dedi.  Genel Kurul’da konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise Türkiye’nin çok daha aydınlık günlere uyanacağını söyledi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2017 yılı Olağan Genel Kurulu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel ve Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu katıldı. Ayrıca İl ve İlçe Halkbank Müdürleri ile İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatif Başkanları da toplantıda hazır bulundu.

Toplantı Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder’in açılış konuşması ile başladı. Başkan Ejder’in konuşmasının ardından kürsüye Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu geldi. Vurucu’nun ardından konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider şunları söyledi:

“Anayasa değişikliğinin en kısa özeti memleketi daha iyi yönetilir hale getirmek. Bakın gezdikçe komik laflar duyuyoruz. Bu Anayasa değişikliği sayesinde CHP saha gezmeyi öğrendi ama onlardan sonra biz gidiyoruz. Oradaki biri diyor ki Muhtar maaşları kesilecek, bütün devlet memurları sözleşmeli olacak, emekli maaşları kesilecekmiş. Yahu biz torununa bakan Babaanneye maaş bağlıyoruz. Emeklilerin maaşını neden keselim? Hadi bunları da geçelim ama şu diktatör lafı var ya bunu geçemiyorum. Bu memlekette üç kişiye diktatör yakıştırması yapıldı. Birincisi rahmetli Adnan Menderes, ikincisi rahmetli Turgut Özal, üçüncüsü de en uzun süre milletten oy almış Recep Tayyip Erdoğan. Peki, bu üç dönemin ortak özelliğine bir bakalım. Atatürk dönemini ayrı tutuyorum. Mustafa Kemal Atatürk bu milletin ortak değeridir. Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı Paşasıdır. Onun dönemi haricindeki dönemlere bakıyorsunuz memleket üç kere şahlanarak ekonomik anlamda zirve yapmış. Menderes dönemi, Özal dönemi, Recep Tayyip Erdoğan dönemi. Be mübarekler bu memleket şahlandığında mı diktatör aklınıza geliyor hep? Ne diyorsanız deyin ama diktatör demeyin. İstediği zaman Başkanı yargıya götürebilecek bir meclis olacak. Hem biraz geniş bakın ya belki siz Başkan olursunuz. Niye bu kadar kendinizden ümitsizsiniz? İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bir referandum geçireceğiz. Türkiye çok daha aydınlık günlere uyanacak. Yurt dışında isteyen istediği kadar sinirlenebilir. Hatta Bakanlarımıza bile kötü davranabilir ama bizim mücadelemiz devam edecek.”

Çanakkale ruhu ortaya çıkmaya başladı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmasında; “Sayın Cumhurbaşkanım devleti milletin emrine verdi. 2000’li yıllardan sonra teknoloji, alt yapı, üst yapıya baktığınızda hızlı trenimiz, duble yollarımız, tünellerimiz, 3. köprümüz, 3. havalimanımız, 1915 Çanakkale köprüsü ve savunma sanayimizdeki gelişmeler gibi mükemmel gelişmeler var. Kendi ayakları üstünde duran güçlü bir Türkiye var. 2000’li yıllar öncesi unutulan bir Çanakkale ruhu vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlık döneminde bütün Bakanları seferber etti ve Çanakkale ruhu tekrar ayağa kalktı. Bu Türkiye’yi kimse tutamaz. 1915 yılında Çanakkale’de akıllanmayan emperyalistler bürokrasinin içine sızıp 15 Temmuz hain darbe girişimi ile tekrar şanslarını denediler. Türkiye her anlamda güçleniyor ve Çanakkale ruhu ortaya çıkmaya başladı. Bunu istemeyenler ise ülkemizdeki maşalarını kullanıp önümüzü kesmeye çalışıyor ama bayrağını, devletini, milletini sevenler Sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle 15 Temmuz gecesi meydanlara çıktı ve darbecilere dur dedi. Ama Cumhurbaşkanımız büyük bir lider olmasa bu millet onun peşinden gitmez. Devlet olmazsa millet, millet olmazsa devlet olmaz. Çanakkale’de müthiş yatırımlar yapılıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü ile bu coğrafyaya ikinci mühür vuruldu. Bu projede emeği geçen herkese en derin şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yemeğe geçildi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider salondaki herkesle tek tek tokalaşarak yemeğe kalmadan salondan ayrıldı. Yemeğin ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da salondan ayrılırken, Genel Kurul ise yemeğin ardından sona erdi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech