Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Truva Atı Kısa Film Festivali Başladı

Truva Atı Kısa Film

Truva Atı Kısa Film Festivali Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ortak çalışmasıyla organize edilen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış töreni Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Necmi İnce, İl Emineyet Müdürü Celal Sel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul, Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşti.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Yonca Yüksel Üzümcüoğlu’nun Piyano Dinletisi ile sürdü.

Açılış konuşmaları ise İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer tarafından yapıldı.

“AMACIMIZ ÇANAKKALE’Yİ GÜNDEMDE TUTMAK”

İkinci konuşmayı yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir şunları söyledi:  “Çanakkale’yi Çanakkale kahramanlığını, Çanakkale Destanını, Çanakkale Şehit ve Gazilerini unutmamak ve unutturmamak için çalışacağız ve çalışıyoruz. Biz de onların o yüksek ruhunu, vatan sevgisini unutturmamak için gayret gösteriyoruz. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali de bunlardan bir tanesi. ÇOMÜ de Çanakkale’nin değerlerinden bir tanesi. Bir araya geldiğimizde çok güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz. Başvuru sayısı ve yabancı ülkelerden de başvurunun yapılmış olması festivalin geleceği hakkında ipuçları vermektedir. Bizim de amacımız Çanakkale’yi gündemde tutmak.”

“BAŞLAMAK KADAR SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK DA ÖNEMLİ”

ÇOMÜ’nün çeyrek asırı geride bıraktığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sanatı tekrar değerlendirme ihtiyacı duyan bir toplumuz. İnsanoğlunun düşüncesini ifade edecek birçok yöntem var. Bunlar içerisinde en klasik olanı, en çok bilineni düşüncelerimizi bir kâğıda dökmek, bir kitap haline getirmek. Sanat tıpkı kitap gibi insanın düşüncesini ifade etme biçimlerini içerir. Bu anlamda sinema da insanlığın düşüncelerini, duygularını ifade ettiği bir araçtır. Türkiye’de sinema sanatının gelişiyor olması toplum olarak bizleri mutlu etmeli. Buna destek vermeliyiz. Çanakkale Zaferi bizim toplum olarak değer verdiğimiz birçok unsuru içeriyor. Bizim toplumumuzun vatanına, inancına, kültürüne, birliğine beraberliğine verdiği değer birçok toplumla karşılaştırılınca üstün meziyetlerimizi ifade eder. Aslında bir toplumun, milletin sahip olmak istediği değerlerdir bunlar. Bunu bu sanat dalıyla birleştiren Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin Çanakkale’de yapılıyor olması ile büyük bir adım atılmıştır. Büyük başarılar mütevazi başlangıçlarla olur. Başlamak kadar sürekliliğini sağlamak da önemlidir. Ben inanıyorum ki bu organizasyonu bu sene gerçekleştirmiş kurum ve kişiler olarak bunun devamını getireceğiz. Bu festival ulusal ve uluslararası alanda tanınır bir festival olacak.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech