Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentlinin Arsasına ‘Çocuk Bilim Merkezi’

Kentlinin Arsasına ‘Çocuk Bilim

Kentlinin Arsasına ‘Çocuk Bilim Merkezi’

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın yerine 2017 yılı sonuna kadar ‘Çocuk Bilim Merkezi’ yapılacak.

Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın bulunduğu 12 bin metrekarelik alanın Çanakkale Belediyesi tarafından kent halkına yeniden kazandırılacağı, konulan tabela ve afişlerle kentlilere duyurulmuştu. Atatürk Caddesi üzerindeki eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası, 2008 yılının Eylül ayında Çanakkale Belediyesi tarafından alınan kararlarla, yeni mülkiyet sahibi ÇAV AVM İnşaatları Anonim Şirketi tarafından Çanakkale Belediyesi mülkiyetine geçmesi için yapılan bağış işleminin sonuçlanması ile birlikte Çanakkale Belediyesi mülkiyetine geçti. Kararın kesinleşmesinin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, katıldığı pek çok toplantı ve ziyarette bu alanın artık Çanakkale halkına ait olduğunu duyurdu. Bu alanın girişine asılan tabelada, “Bu arsanın tamamı 12.026.56 metrekare olup, Çanakkale halkına aittir” ibaresi yer alıyor.

GENÇLERE VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çanakkale Belediyesi tarafından koyulan bu tabela ve afişlerden sonra kentlinin kafasında, bu alana kamu ve kentli yararına nasıl bir planlama ve düzenleme yapılacağı hususunda soru işaretleri oluştu. Bu alanın nasıl bir amaçla kullanılacağı yönünde Çanakkale Belediyesi’nden talep ettiğimiz yazı neticesinde Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin tarafından tarafımıza paylaşılan yazıda şunlar belirtildi; Eski Tekel Konyak ve Şarap Fabrikasının bulunduğu alanda gençlere ve çocuklara yönelik proje çalışmaları sürdürülmektedir. ‘Çocuk Bilim Merkezi’ yapılması planlanan alanla ilgili olarak Kale Grubu ile çalışmalar yürütülmektedir. Projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech