Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait bilgilendirme aracı Cuma Pazarı’nda vatandaşlara hizmet veriyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait bilgilendirme aracı Cuma Pazarı önünde vatandaşları kanser taramasının önemi noktasında bilgilendirdi. Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri ve Bağırsak Kanseri konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

50-70 arasındaki vatandaşlara kolon kanseri testi de dağıtan araç personelleri vatandaşları kanser taramasının önemi noktasında bilgilendirdi.  Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli; “Gaitada gizli kanı tespit eden bu testi vatandaşlarımıza veriyor ve konu hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Kolon kanserinin teşhisi için mutlaka kolonoskopi yaptırılması gerekir. Ancak vatandaşlarımız bu konuda biraz tedirgin yaklaşırlar. Kolon kanseri bazen kendini kanama ile de gösterebilir. En azından böyle bir belirtinin olup olmadığını kendi başına yapacakları bir testle görmelerine imkân sağlıyoruz.

Gaitada gizli kan testinin başlıca kullanım yeri erken dönem kolon kanseri taramasıdır. GGK testi kanserin teşhisine yönelik değildir; kanamanın kaynağını bulmak için ileri araştırmanın yapılması gerekir çünkü kan diğer gastrointestinal problemlerin de göstergesi olabilir.

Bilgilendirme aracı her Cuma Günü Pazar yerinde farkındalık oluşturma çalışmalarına devam edecek.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech