Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

81 İlden 81 Fidan

81 İlden 81 Fidan

81 İlden 81 Fidan

102 yıl önce Çanakkale Savaşlarında ülkenin dört bir yanından Çanakkale’ye gelmiş ve bu vatan için Çanakkale’de toprağa düşmüş fidanların anısına, 102 yıl sonra Anadolu’nun her yerinden gelen 81 fidan, Çanakkale toprağı ile buluşturuldu.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, ÇOMÜ, Çanakkale Ziraat Odası ve Kepez Belediyesi’nin büyük desteğini alan proje kapsamında Kepez Belediyesi’nin tahsis ettiği bölgeye, törenle 81 adet fidan dikildi.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, yeni nesillere yeşil bir çevrede yaşamanın önemini ve bilincini aşılayan projelere imza attıkları için Kepez İlköğretim Okulu yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Öğrencilere yeşil algısını işlemek önemli. Bu fidanlar çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Atatürk İlköğretim Okulu geçtiğimiz dönemde de keçe projesi yapmıştı. Başarılı projeler yaratan okul yönetimine teşekkür ederim.”

Amaçlarının bilinçli ve duyarlı nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Kepez Atatürk İlkokulu Müdürü Gülşen Öztop ise yaptığı konuşmada; “Yıllar önce vatan savunması için Anadolu’nun dört bir köşesinden gelen gencecik erlerimizin bedenleri bu topraklar altında yatmaktadır. Yüz iki yıl önce 81 ilimizden gelen fidanlarımızı Şehitler Diyarı Çanakkale toprağı ile bütünleştirip, can vermek için buradayız. Büyüyecek olan fidanlarımızın gölgesinde gönülleri vatan ve millet sevgisi ile dolu nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz olacaktır. Şehitlerimizi temsilen yurdumuzun dört bir köşesinden sevgiyle Çanakkale’ye gönderilen bu fidanlar ülkemizdeki milli ve manevi duyguların ne kadar güçlü olduğunu da göstermiştir. Tüm şehitlerimizin aziz ruhlarını yaşatmak için el ele, gönül gönüle oluşturduğumuz Milli Hatıra Koruluğu hepimizin gururu olacaktır” dedi.

Kurdele kesiminin ardından Kepez Atatürk İlkokulu öğrencileri, ‘Milli Hatıra Koruluğu’ içinde 81 ilden getirilen Kestane, Çam, Mandalina, Palamut, Meşe, Çınar ağacı ve Zeytin ağacı gibi birçok cins ağacın dikimini gerçekleştirdiler. Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech