Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saç Bakımında Doğru Adımlar

Saç Bakımında Doğru Adımlar

Saç Bakımında Doğru Adımlar

Sağlıklı ve kaliteli saçlar için her şeyi yaptığınıza emin misiniz? İşte bugüne kadar saç bakımıyla ilgili çoğumuzun doğru bildiği yanlışlar…

Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması, kırılmaması, dökülmemesi, ipeksi ve parlak bir görünüm kazanması için yıkamadan şekillendirmeye kadar bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle saç tipini iyi tanımak ve saç yapısına uygun ürünler kullanmak büyük önem taşıyor.

ISLAK SAÇI HEMEN TARAMAYIN

Duş sonrası saçın kurulanması ve şekillendirilmesinde çok dikkatli olunmalı. Islak saçın hemen taranması ya da şekillendirilmesi ciddi anlamda saçı yıpratır. Kurulamada da çok hassas davranılmalı, saç havlu ile sert bir şekilde ovulmamalı. Saçın nemi havlu ile aldıktan sonra, saç kurutma makinesi yaklaşık 15 cm uzakta tutulacak şekilde saçlar kurutulmalı. Saça şekil verilmeden önce de yüzde doksan kuru olduğuna dikkat edilmeli.

SAÇI AŞIRI YIKAMAYIN

Saçın yıkanma sıklığı çok önemlidir. Aşırı yıkama, saçlı derinin gergin ve kuru bir yapı kazanmasına, ayrıca kaşınma şikâyetlerinin artmasına yol açar. Yeterince yıkamamak ise saçların yağlı kalmasına neden olur. Her iki durum da saçlarda kepek problemi yaratır. Herkesin yıkama alışkanlığı kendine özgü olmalı; kişisel faktörler, günlük aktiviteler ve yağlanma düzeyi göz önünde bulundurularak yıkama sıklığı saptanmalı.

HAFTADAN BİRDEN FAZLA KREM KULLANMAYIN

Saçları düzleştirmek ya da dalgalı bir görünüm kazanması için kullanılan elektronik bakım aletleri saça ciddi anlamda zarar verir. Kullanılması gerekiyorsa çok nadir yapılmalı, ısı düzeyi mümkün olduğunca düşük tutulmalı. Böyle bir durumda fön tercih edilirse saç daha az zarar görecektir. Fönde kullanılan fırçanın ise metal değil, tahta gövdeli olanları tercih edilmeli. Saçı şekillendiren kremler ise olabildiğince az kullanılmalı, haftada birden fazla saça sürülmemeli ve sadece saç uçlarına uygulanmalı. Saç şekillendirici serumların da mümkün olduğunca doğal olanları tercih edilmeli.

SAÇ YAPINIZA UYGUN HAREKET EDİN

Kuru saç yapısına sahip olan kişiler ılık su ile duş almalı, aşırı su ile temastan kaçınmalı ve daha hassas şampuanlar kullanmalı. Kişilerin saç yapısına uygun yıkama alışkanlıkları edinmesi önemli. Yağlı görünen saç temizlenmezse biriken yağlanmanın sonucunda egzama oluşabilir. Saçlı derinin stres, çevresel faktörler ve kişisel cilt yapısından önemli ölçüde etkilendiği unutulmamalıdır.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech