Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğalgaz borcu için çalıp söylediler

Doğalgaz borcu için çalıp

Doğalgaz borcu için çalıp söylediler

Biriken doğalgaz faturalarını ödeyemeyen ÇOMÜ’lü öğrenciler, çareyi müzik yapmakta buldu. Bankalar Sokağı’nda saatlerce çalıp söyleyerek faturalarına katkı sunmaya çalışan öğrencilere,  çarşı esnafı da destek verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde farklı bölümlerde eğitim alan bir grup öğrenci, arkadaşlarının biriken doğalgaz faturasını ödemek için sokakta şarkı söyledi. ÇOMÜ Eğitim Fakültesinin arka sokağında arkadaşının evine taşındıklarını belirten Gölge Kaya, “Yanına taşındığımız arkadaşımız Süleyman Armağan’ın daha önceki ev arkadaşları evden ayrılırken faturaları ödememiş. Arkadaşımız tek başına 580 TL olan kirayı bile ödemekte zorlanıyordu. Biz bu ay onun yanına taşındık. O eve arkadaşlar arasında Şato diyoruz. Şatomuzun 3 ay boyunca biriken 1500 liralık doğalgaz borcunu sokakta müzik yaparak, şarkı söyleyerek ödemeye karar verdik. Öğrenci için yemek-içmek de barınmak da ısınmak da maddi açıdan zor. O yüzden bu şekilde en azından fatura masrafını çıkarabiliriz diye düşündük” dedi.

Arkadaşlarının doğalgaz borcunu ödemek için sokak müziği yapan öğrencilere ilgi yoğun olurken, çevre esnaf da çay ikramında bulunarak destek verdi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech