Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleliye Faydası Olur Mu?

Çanakkaleliye Faydası Olur Mu?

Çanakkaleliye Faydası Olur Mu?

Trafik sigortalarında yapılacak olan tavan fiyat uygulaması, her ilde olduğu gibi Çanakkale’de de merak uyandıran bir konu oldu. Uygulama ile yüzde 30’a varan indirimlerden kimlerin, nasıl yararlanacağını Hasar Uzmanı Yıldıray Gürler ile konuştuk.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in “Vatandaşın mağdur olmaması için trafik sigortasına tavan fiyat getireceğiz. Yeni tarife Nisan ayında başlayacak. Fiyatlar yüzde 30 düşecek.” açıklaması sonrası araç sahipleri büyük bir beklenti içine girdi ancak bu yüzde 30’luk indirimden kimlerin, ne şekilde yararlanacağı noktasında kafalar karıştı. Özel bir şirkette Şirket Müdürü ve Hasar Uzmanı olan Yıldıray Gürler konuyla alakalı gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gündemde olan tavan fiyat uygulaması aslında 2 yıla yakındır uygulanıyor. 2015 yılının sonlarına doğru trafik sigorta ücretleri zamlandığında Şoförler Federasyonu tarafından ticari araçlarda tavan fiyat uygulanmaya başladı. Bireysel araç kullanıcılarından yoğun şikayet ve talep gelince, bu tür araçlarda da tavan fiyat uygulaması yapılmasına karar verildi. Önümüzdeki aydan itibaren bu uygulamaya geçilecek. Şu anda fiyat belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu düzenlemede 18-25 yaş arası grup gibi, ilk kez araç alan sürücüler gibi riski yüksek olan gruplar yüzde 30’a varan bir avantajdan faydalanacak. Tavan fiyat uygulamasına geçiliyor diye sigorta poliçe bedellerinin çok düşük seviyelere ineceği düşünülmesin. Örneğin Çanakkale’de sigortasını 400 TL’ye yaptıran bir kişi bu bahsedilen yüzde 30 indirimden etkilenmeyecek. Sadece kazaya karışmış insanların mağduriyetini biraz olsun önlemek ve sigorta poliçelerinde son zamanlarda meydana gelen fahiş fiyatları iyileştirme amacıyla yapılan bir uygulama olarak görüyorum.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech