Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zoltan: “Şehri arkanızda hissediyoruz”

Zoltan: “Şehri arkanızda hissediyoruz”

Zoltan: “Şehri arkanızda hissediyoruz”

Çanakkale Deniz Zaferleri ve 1915 Köprüsü için Çanakkale’ye gelen Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho ile Macaristan’ın Tapolca kenti Belediye Başkanı Dobo Zoltan Belediye Başknaı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Önceki akşam düzenlenen fener alayına katılan Zoltan, Gökhan’a; “Bütün şehrin arkanızda olduğunu hissediyoruz’ diye konuştu.

İlk olarak Büyükelçi Cho tarafından gerçekleştirilen ziyarette Cho; “Ben de Koreli firmalar yapımı üstlendiği için o törene katılmıştım. Dün de Troia Ören yerini ziyaret etmiştim. Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığında üst düzey yetkiler ile görüştüm. Başta Bakan Avcı olmak üzere görüşmeler yaptığımda, daha çok Koreli turistin Türkiye’ye gelmesini bekliyorlardı. Görev yaptığım sürede Türkiye’de 32 il gezdim. Görüyorum ki, Türkiye’deki her şehrin turistik kent olabilme imkânı var. Bir de çok büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Koreli turistler Türkiye’ye geldiğinde genelde İstanbul, İzmir gibi yerleri gezerler, ama ben Çanakkale’ye birkaç defa geldim. Görüyorum ki, Çanakkale’nin de gezilecek değerleri var. Bence bu Koreliler için büyük bir anlam taşır. Birincisi, Kore firması hem Çanakkale hem de Türkiye için çok büyük bir projesini üstlendi. İkincisi de Gelibolu Savaşı ve üçüncüsü de Toria’nın tarihi bir yer olması açısından önemli bir yer” dedi.

Gökhan ise ziyarette Güney Kore ile geçmişten gelen tarihe dayalı ilişkiler olduğunu ifade ederek; “Güney Kore ile geçmiş tarihe dayalı ilişkilerimiz var. 1953’lerden gelen bir ilişkimiz var. Güney Koreliler özellikle Çanakkale köprüsünün yapımını üstlenmesi ile Çanakkale ile artık kardeş oldular. Gerçekten dünyanın en büyük köprüsünü yapacaklar. Bu da onlar için önemlidir diye düşünüyorum. Tabi Güney Kore’nin ekonomik gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Yine Güney Korelilerin bu bölgeye ve Troia’ya ilgileri var. Buraya çok gelirler. Ama bundan sonra daha da fazla geleceklerini umut ediyorum. Hem köprüyü görmek isteyeceklerdir, hem de 2018 Troia Yılı nedeni ile tanıtımlar olacaktır” şeklinde konuştu.

Topalco Belediye Başkanı Dodo ise 18 Mart etkinlikleri için teşekkürlerini sunarak; “Gerçekten çok güzel günler geçirdim. Biz yukarıdaydık ve bütün ihtişamı ile Fener Alayını gördük. O kalabalığı gördükten sonra başkanımızın hiç şüphesi olmasın diye düşündüm. Bunu hem gördük, hem de bütün şehrin onun arkasında olduğunu hissediyoruz da. Bu hem büyük bir duygu, hem de büyük bir coşku” dedi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech