Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İtfaiye Müdürlüğü’nden İki Yeni Birim

İtfaiye Müdürlüğü’nden İki Yeni

İtfaiye Müdürlüğü’nden İki Yeni Birim

Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yeni hal binasının yanına taşınacak. Şehirden biraz daha uzaklaşan Müdürlük, Esenler ve Barbaros Mahalleri’ne tek araçlık müdahale birimleri kuracak.

Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürü Olcay Runa, kentin iki büyük mahallesine tek araçlık müdahale birimleri kuracaklarını açıkladı. Runa, ayrıca itfaiyecilik ile ilgili görüşlerini gazetemize anlatarak; “Nisan’ın ilk haftasında yeni yapılan hal binasının yanına taşınacağız.  Bizim taşınma işlemimiz meslek gereği anında olmalı. Yani bu binada hizmet kesildiği zaman diğer zamanda anında başlamalı. O yüzden yoğun bir sürecin içerisine girdik. Şehrin biraz uzağına taşınacağımız için ilerleyen zamanlarda da Esenler ve Barbaros Mahallelerinde birer araçlık müdahale ekipleri kuracağız. Bunun da için de çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Runa sözlerine şu şekilde devam etti:

“BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞİYOR”

“Sekiz senedir ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yangın konusunda seminerler veriyoruz. Bilinçli bir neslin yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu içerisinde de iş güvenliği açısından eğitim seminerleri veriyoruz. Zabıta ile beraber yangın tüpleri için zaman zaman denetimlere çıkıyoruz. Yeni gelen nesil yangın konusunda daha bilinçli ve duyarlı oldu.”

“SÜRÜCÜLER DE BİLİNÇLİ OLMALI”

“Şehir içinde yazları sigara izmaritleri kışları da soba kovalarını boşaltma sebebi ile konteynırlarda yangın çıkıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca LPG’li araçları konteynır kenarlarına park etmemek gerekiyor. Bu hem yangın tehlikesi hem de konteynırların pratik bir şekilde toplanması açısından çok önemlidir. Bazı vakalarda itfaiye geç geldi diye feryat ediliyor. Burada ihbar alındıktan sonra 40-50 saniye arasında araçlar yola çıkıyor. Bu zaman zaman müfettişler tarafından kontrol de edilir. Bu konuda başarı ödüllerimiz de var. Geç gidebiliyoruz çünkü trafik sıkıntı olabiliyor. Araç sürücülerinin bilinçli davranması da gerekir. Kimseden üstünlüğümüz yok ama geçiş üstünlüğümüz var.  Burada ihbar gelmesi ve araç çıkışı hep kayıt altındadır. Bizler banyoya bile telefon ile gireriz. Mesai saati kavramımız yoktur. Bu yüzden işimiz çok streslidir. İhbar veren vatandaş için geçen süre üç katı gibi geçer. Çünkü canı, malı ile uğraşıyor. Biz de bu sorumluluğu alan kişileriz.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech