Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkurnaz Uyardı: Son Tarih 24 Mart

Özkurnaz Uyardı: Son Tarih

Özkurnaz Uyardı: Son Tarih 24 Mart

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal üretime destek ve organik tarıma özendirmek amacıyla her yıl belirli oranlarda yapılan desteklemelerin bu yıl ki başvuruları 24 Mart’ta sona eriyor. TARIM-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Çanakkaleli üreticilere bu tarihe kadar başvurularını iletmesi yönünde hatırlatmada bulundu.

Organik tarım desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin 24 Mart’tan önce başvurularını yapması gerektiğini belirten TARIM-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Çanakkale bölgesinde 36 değişik organik ürüne desteklemeler mevcut. Tüm dünyada olduğu gibi organik tarım ülkemizde de çok önemsenen bir üretim şekli. Tarımda Hububat ve değişik ürünlerde desteklemeler daha öncesinde Haziran ayı sonu yapılıyordu. Bu desteklemelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu dönem ödeme tarihlerini öne çekti. Mısır desteklemesi zaten ödendi. Hububat desteklenesi ise Mart ayının sonunda, Nisan ayında yapılacak. Onun için tüm üreticilerimizin o desteklerin başvurularını bir an evvel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Taşra Teşkilatlarına yapması gerekiyor.”

“AMACIMIZ ORGANİK TARIMI DAHA FAZLA ÖZENDİRMEK”

“Çanakkale’de organik tarıma baktığınızda da daha tam olarak hak ettiği yerde değil. Ama Çanakkale organik tarımı çok önemsiyor. Bozcaada’sı ile Gökçeada’sı ile ve özellikle Ayvacık bölgesinde zeytinlik alanlarda yetişen ürünlerde organik ürün olarak yetiştiriliyor. Amacımız her türlü tarıma dayalı ürünün yetişebilir müsait bir iklime sahip olan Çanakkale bölgemizde, organik tarımı daha fazla özendirmek. Organik tarımda örtü altı seralarda ilimizde yavaş yavaş gelişme olduğu gözlemleniyor. Bu sayede çiftçimiz de daha yüksek bir ekonomik kazanıma sahip olacaktır. Bu arada 24 Mart’tan önce de sertifikalı organik tarım üreticilerimiz işlemlerini yaptığında bu desteklemeleri daha yüksek düzeyde alacağı da kesindir. 9 Ocak’ta başlayan başvurular 24 Mart tarihinde sona erecek. Üreticilerimiz bu son tarihe dikkat ederek başvurularını ihmal etmemeliler.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech