Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli Nutuk’u Her Dönemde Okuyor

Çanakkaleli Nutuk’u Her Dönemde

Çanakkaleli Nutuk’u Her Dönemde Okuyor

Türkiye’de gündeme bağlı olarak Nutuk satışlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Çanakkaleli kitapçılar, bu durumun Çanakkale’de nasıl gözlendiğini gazetemizle paylaştı.

Türk tarihine birinci ağızdan ışık tutan Nutuk, bugünlerde siyasetin ve siyasilerin vesilesiyle yeniden gündeme taşındı. Yurt genelinde satışlarında yoğun artış olduğu belirlenen Nutuk’un, Çanakkale satışlarında ise son dönemde bir artış yaşansa da arada uçurum yok. Çanakkaleli kitapçıların yorumuna göre ise Çanakkale her dönemde Nutuk okuyor. Ülke gündemine bağlı olarak ise nutuk artık gençler tarafından daha çok okunmaya başladı.

“GENÇLER ARTIK DAHA ÇOK NUTUK OKUYOR”

Bilgin Ildız (Divit Kitabevi); “Nutuk bizde her zaman 100 tane bulunuyor. Bizim açımızdan çok şey değişmedi. Biz zaten her zaman Nutuk’a önem veriyoruz. Günde ortalama 2 tane satılıyor. Şu anda bir kampanyamız var 20 lira değerindeki kitabı 10 liraya satıyoruz. Çanakkale her zaman Nutuk okuyordu. Bir artış söz konusu ancak büyük bir değişim yok. Gündemdeki olaylarla birlikte Nutuk satın alan yaş grubunun değiştiğini söyleyebiliriz. Artık gençler daha çok sormaya başladı. Orta yaş ve üzeri alıp okuyorken şimdi gençler de satın alıyor.”

Emrah Güneri (Kedi Kulağı); “14 yıldır bu sektördeyim. Nutuk Türkiye çapında her zaman satan bir kitaptır. Birçok değişik yayınevi basımına devam ediyor. Özellikle eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte satışlar artıyor. Nutuk aslında her zaman gündemde. Gençler de her zaman okuyor. Çok yoğun bir artış olmasa gözlemlenen bir artış var. İnsanlar tarihi birinci ağızdan öğrenmek istiyor.”

“SON BİR AYDIR NUTUK YETİŞTİREMİYORUM”

Mehtap Ün (Troya Kitabevi); “Nutuk’ta bana göre bir patlama var. Daha önce bu kadar satmıyordum. Son bir aydır ise yetiştiremiyorum. Daha çok orta yaşlı insanlar gençlere hediye etmek amacıyla satın alıyor. Bazen okuldan isteyen hocalar vesilesiyle gençler de alıyor. Nutuk’un gençlere daha çok ulaşıyor olması beni mutlu ediyor. Son dönemdeki Türkiye’nin durumu, siyasi olaylar Nutuk satışlarını etkiliyor. Gençlere Özel Resimli Nutuk Kitabı örneğin 14 lira, çocuklar için olan ve Nutuk’tan Seçmeler ise 10 lira. Yani herkesin alabileceği fiyatlar. Türkiye nereye nasıl gidiyor bilmiyorum ama herkesin anlayarak alıp okumasını istiyoruz.”

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech