Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barışa Adanmış Köprü

Barışa Adanmış Köprü Çanakkale

Barışa Adanmış Köprü

Çanakkale 1915 Köprüsü ile Çanakkale-Malkara Otoyolu’nun temel atma töreni, 18 Mart Büyük Zaferi’nin 102. Yıldönümünde Lapseki’nin Şekerkaya mevkiinde düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Lapseki Hacı İsmail Efendi Camii İmamı Mustafa Sözen tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başlayan törende ilk konuşmayı köprü ve otoyol ihalesini 10,3 Milyar Lira bedelle üstlenen Daelim – Limak – SK – Yapı Merkezi Sorumlusu Ersin Arıoğlu yaptı. Böyle tarihi bir anı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Arıoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün barışa adanmış bir köprü olduğunu söyledi.

Arıoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider ve Bülent Turan hayırlı olsun dileklerini alanı dolduran vatandaşlarla paylaştı. Milletvekillerinin ardından konuşan Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang ise iki ülke arasında 60 yıl önce kurulan kardeşlik bağlarının, yapılacak köprüyle pekiştirileceğini söyledi.

Çanakkale Savaşlarında şehit düşen askerlerin hatırasını onurlandırmak için ne yaparlarsa yapsınlar az kalacağını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, hedeflerinin Çanakkale’yi erişilebilir kılmak olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye yakışan bir eser ortaya çıkarmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada “Eyyy Avrupa! Bize yasaklar koymakla uğraşacağına dön de Çanakkale’ye yaptığımız köprüye bak” dedi.

 

TEMEL, CANLI YAYINLA ATILDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Stadyum’da düzenlenen 18 Mart törenlerinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bağlantı kuruldu. Törene katılanların da iştirakiyle düğmeye basılarak, inşaatın ilk harcı döküldü.

KÜPRÜ TEMELİNE TARİH TÜPÜ BIRAKILDI

1915 Çanakkale Köprüsü için özel olarak hazırlanan ve geleceğe yönelik mektup ve toplanan 1 TL’lerin içinde bulunduğu bir tüp temele kondu.

Tarih tüpündeki mektupta, “2017 yılının 18 Mart Cumartesi Günü Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, T.C. Cumhurbaşkanı, Binali Yıldırım’ın TC Başbakanı, Ahmet Arslan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Orhan Tavlı’nın Çanakkale Valisi, Suat Hayri Aka’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı, İsmail Kartal’ın Karayolları Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, Daelim-Limak-SK Eamp; C-Yapı Merkezi Türk-Kore Ortak Girişimi tarafından inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi temel atma töreninde bu olayı belgelemek için hazırlanan iş bu belge geleneksel tarih tüpüne konularak, nirengi noktası betonunun içine yerleştirildi” ifadeleri yer aldı.

Lapseki’deki törene çok sayıda vatandaşın yanı sıra AK Partili Milletvekilleri, Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi ile geçmiş dönem AK Parti Milletvekili ve şu an Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile AK Parti eski Milletvekili Müjdat Kuşku’nun yanı sıra başka AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ olmak üzere pek çok siyasetçi ve bürokrat da katıldı.

Hadiye Ayşe İrim – Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech